すき焼き丼 Sukiyaki(over rice) レシピ・作り方
材料(2~3人分)
- ご飯 お好みの量
- 牛肉薄切り 200~250g
- 白ネギ 1/2本
- 糸こんにゃく 1袋
- 春菊 1束
- しいたけ 4~5個
- 焼き豆腐 1/2丁
- サラダ油 大さじ1.5
- ●醤油 大さじ4
- ●酒 大さじ1
- ●みりん 大さじ3
- ●砂糖 大さじ1
- ●水 大さじ2
- 紅ショウガ お好みで
- (2~3 servings)
- Cooked Rice 2~3 servings
- Sliced Beef 200~250g
- White Leek 1/2
- Thread konjac 1 pack
- Crown daisy 1 bunch
- Shiitake Mushroom 4~5 pieces
- Roasted Tofu 1/2 cake
- Vegetable Oil 1.5 Tablespoon
- ●Soy Sauce 4 Tablespoon
- ●Sake 1 Tablespoon
- ●Sweet Sake 3 Tablespoon
- ●Sugar 1 Tablespoon
- ●Water 2 Tablespoon
- Red Ginger Optional
作り方
- 1 白ネギは斜め切り、春菊は洗って半分に切り、しいたけはいしづきを取って半分のそぎ切りにする。
- 2 焼き豆腐は一口大に切る。
- 3 糸こんにゃくは熱湯にくぐらせてから冷ましておく。
- 4 ●を小鉢に合わせて混ぜておく。
- 5 鍋を中火で熱してにサラダ油を入れ、白ネギを焼く(裏表1分ずつくらい)。牛肉も加えて焼く。
- 6 (4)と糸こんにゃく、豆腐、しいたけを入れ、沸騰したら中火にして8分ほど煮る。
- 7 春菊を入れて3分程したら火を止める。どんぶり鉢に温かいご飯を入れ、その上に具材と紅ショウガ(お好みで)のせる。
- 8 Cut white leek diagonally, wash and cut crown daisy into half.
- 9 Remove shiitake stone, cut shiitake into half. Cut tofu into bite size
- 10 Put thread konjac into boiling water, then let it cool. Mix ● in a small bowl.
- 11 Heat pan with medium heat,and put vegetable oil. Cook white leek for 1 minute both sides.
- 12 Put beef and cook for about a couple of minutes.
- 13 Add (4), Roasted Tofu, thread conjak and Shiitake Mushroom and bring to a boil.
- 14 Put the lid and cook for about 8 minutes. Add crown daisy and cook for about 3 min.
- 15 Put cooked rice in a small bowl, put (14) and red ginger (optional).
きっかけ
すき焼きを手軽に食べたくて☆Very easy Sukiyaki recipe☆
おいしくなるコツ
お肉はお好みのタイプで☆Quality of beef is your choice☆
- レシピID:1590020748
- 公開日:2020/05/19
関連情報
- カテゴリ
- すき焼き
レポートを送る
1 件
つくったよレポート(1件)
-
はぁなぷ2020/05/20 23:01美味しかったです☆