肉じゃが Nikujyaga レシピ・作り方
材料(2~3人分)
- 牛肉こま切れ 150g
- 人参 1本
- じゃがいも 2個
- 玉ねぎ(中) 1個
- 糸こんにゃく 1袋
- 絹さや(いろどり用) 5~6枚
- ※料理酒 大さじ3
- ※醤油 大さじ3
- ※みりん 大さじ1
- ※水 大さじ2
- サラダ油 大さじ2
- (2~3 servings)
- Thinly chopped beef 150g
- Carrot 1
- Potato 2
- Onion(medium size) 1
- Konjac Noodle 1 package
- Snow pea 5~6
- ※Sake 3 Tablespoon
- ※Soy Sauce 3 Tablespoon
- ※Mirin (Sweet sake) 1 Tablespoon
- ※Water 2 Tablespoon
- Vegetable oil 2 Tablespoon
作り方
- 1 牛肉は4センチ幅、人参は乱切り、じゃがいもは一口大、玉ねぎは縦に8等分に切る。糸こんにゃくは下ゆでして水気を切っておく。
- 2 ※をあらかじめ小鉢で合わせて混ぜておく。
- 3 絹さやを茹でて冷ましておく。
- 4 鍋を中火で熱し、サラダ油を入れる。牛肉を炒め、色が変わったら人参、玉ねぎ、じゃがいもを全体に油が馴染むくらいに炒める。
- 5 糸こんにゃくと⑵を入れて軽く混ぜ、沸騰したら蓋をして弱火で15分程煮る。途中2回程蓋をとって全体を混ぜる。
- 6 水分が無くなる直前くらいで火を消し、お皿に盛り付けて絹さやを散らす。
- 7 Cut beef into 4 cm, chop carrot into large chunks, cut onion into 8 parts vertically.
- 8 Drain Konjac noodle from the package. Parboil Konjac noodle, drain well in advance.
- 9 Mix ※ in a small bowl. Parboil snow peas and let it cool. Heat the pan with medium heat.
- 10 Add the vegetable oil. Stir fry beef first, then add carrot, onion, potato and stir fry.
- 11 After a few minutes, add Konjac noodle and ※ and bring to a boil.
- 12 Cover the pan and simmer on low heat for 15 min.(open the lid and stir for 2~3 times).
- 13 Turn off the heat, put on a dish and put the snow pea as garnish.
きっかけ
我が家の定番肉じゃがレシピが欲しくて何度も試した末、このレシピにたどり着きました。I tried many different types of recipe, and finally found the right one.
おいしくなるコツ
食材の甘みを生かせれば☆The ingredients itself are enough to make it mild and tasty.
- レシピID:1590019333
- 公開日:2020/04/16
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