現在地
蕎麦  > 

せいろそば Seiro Soba Noodles レシピ・作り方

カテゴリ
総つくったよ数
0

0

簡単だった

0

節約できたよ

0

ログインしてスタンプを記録しよう♪

料理レシピ

材 料2人分

  • そば

    2玉

  • <そばつゆ>
  • だし汁

    1カップ

  • 醤油・みりん

    各大さじ2

  • 砂糖

    小さじ1

  • <ごまだれ>
  • だし汁

    1カップ

  • 醤油・みりん

    各大さじ2

  • ねりごま・すりごま

    各大さじ1

  • <きのこと鶏のあったかいつゆ>
  • 鶏もも肉

    150g

  • しめじ

    85g

  • エリンギ

    1本

  • 長ネギ

    1/3本

  • だし汁

    2カップ

  • 醤油・みりん

    各大さじ2

  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 2 portions

    Soba noodle

  • <Mentsuyu>
  • 3/4 US cup

    Dashi stock

  • 2 Tbsp.

    Soy sauce

  • 2 Tbsp.

    Mirin

  • 1 Tsp.

    Sugar

  • <Sesame sauce>
  • 3/4 US cup

    Dashi stock

  • 2 Tbsp.

    Soy sauce

  • 2 Tbsp.

    Mirin

  • 1 Tbsp.

    Sesame paste

  • 1 Tbsp.

    Ground sesame seeds

  • <Warm sauce with

    chicken>

  • 5 1/2oz

    Chicken thighs

  • 3 oz

    Shimeji mushrooms

  • 1

    Eringi mushrooms

  • 1/3 Naga-negi onion

    or scallion

  • 1 2/3 US cups

    Dashi stock

  • 2 Tbsp.

    Soy sauce

  • 2 Tbsp.

    Mirin

お料理する上で知っていただきたいこと お料理する上で知っていただきたいこと
せいろそば Seiro Soba Noodles

3種の味が楽しめるせいろそばです。Enjoy three deferent dipping sauce with various ingredients.

official

作り方

  • 1

    材料です。
    Ingredients.

  • 2

    <そばつゆ>
    鍋に材料を全て入れ、火にかけて一煮立ちさせて、冷ます。

  • 3

    <ごまだれ>
    鍋にだし汁、醤油、みりんをいれて一煮立ちさせる。

  • 4

    <ごまだれ>
    ボールにねりごま、すりごまをいれ、煮立ったつゆを少しずつ加えて混ぜ合わせ、冷ます。

  • 5

    <きのこと鶏のあったかいつゆ>
    鶏肉は一口大に切る。しめじは石づきをとって小房に分け、エリンギは横半分に切ってから縦7mm厚さに切る。長ねぎは斜め切りにする。

  • 6

    <きのこと鶏のあったかいつゆ>
    鍋にだし汁、醤油、みりんをいれて煮立て、具材を加える。灰汁を取り、3~4分弱めの中火で煮る。

  • 7

    <そばを茹でる>
    鍋に湯を沸かし、そばを表記通りに茹でる。

  • 8

    <そばを茹でる>
    流水で洗い流し、冷水でしめ、水気を切って皿に盛る。

  • 9

    <In English>

  • 10

    <Mentsuyu>
    Put the all ingredients in a pot, and bring to the heat.

  • 11

    <Mentsuyu>
    Boil briefly, and let stand until cool.

  • 12

    <Sesame Sauce>
    Put the Dashi stock, soy sauce and Mirin in a pot, and boil briefly.

  • 13

    <Sesame Sauce>
    Put sesame paste and ground sesame seeds in a bowl.

  • 14

    <Sesame Sauce>
    pour and mix the boiled dashi little by little.

  • 15

    <Sauce with chicken>
    Cut the chicken thigh into bite-sized pieces.

  • 16

    <Sauce with chicken>
    Chop off the tips of Shimeji mushroom stems and divide into portion.

  • 17

    <Sauce with chicken>
    Cut the Eringi mushrooms cut lengthwise into 1/2 inch (1cm).

  • 18

    <Sauce with chicken>
    Cut the Naga-negi onion diagonally.

  • 19

    <Sauce with chicken>
    Put Dashi stock and soy sauce and mirin in a pot, and boil briefly.

  • 20

    <Sauce with chicken>
    Add the ingredients above, and boil.

  • 21

    <Sauce with chicken>
    Skim off the scum, simmer over the medium-low heat for 3 minutes.

  • 22

    <Soba Noodles>
    Bring water to the boil in a pot, place the Soba noodles to boil.

  • 23

    <Soba Noodles>
    Rinse well in running cold water, and drain well.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

レシピID: 1460015383

公開日:2017.01.25

つくったよスタンプ

おいしかった 0

スタンプしたユーザーは、まだいません。

簡単だった 0

スタンプしたユーザーは、まだいません。

節約できたよ 0

スタンプしたユーザーは、まだいません。

つくったよレポート

このレシピを作ったら、投稿者さんに報告!つくったよレポートで"ありがとう"を届けよう♪

関連情報

関連キーワード
English recipe

▲せいろそば Seiro Soba Noodlesのページ上部へ