オーブンで鯛の塩焼き Baked SeaBream レシピ・作り方

オーブンで鯛の塩焼き Baked SeaBream
  • 1時間以上
  • 1,000円前後
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オーブンでふっくら焼き上げる鯛の塩焼き。Oven baked whole Pink Sea Bream/Tai Snapper.

材料(鯛1尾人分)

  • 1尾-25cmくらい
  • ピンクソルト(パウダー) 大さじ1+小さじ1
  • 大さじ2
  • レモン 1個
  • - English -
  • Whole Sea Bream 1 (Approx 25cm long)
  • Salt 1 Tbsp + 1 tsp
  • Cooking Sake 2 Tbsp
  • Lemon 1

作り方

  1. 1 鯛の鱗を取り除き、頭を右手においてお腹を切って内臓を取り除き、エラを広げ中の内臓につながる部分を取り除く
  2. 2 分量外の水をボールに張り、分量外の塩を大さじ1溶いて、鯛を洗ったら、水気を軽く拭き取る
  3. 3 鯛の頭を左手に起き、皮目に切り込みを入れる
  4. 4 バットか大きめの皿に鯛を置き、両面とお腹の空洞にピンクソルト大さじ1をすり込み、酒を全体にふりかけ、ラップをぴったり貼り付けて冷蔵庫で30分置く
  5. 5 ラップを外し、ペーパータオルでおさえて鯛の水気を取り、焼き網に乗せて、30cmほどの高さから、ピンクソルト小さじ1をふりかける
  6. 6 ヒレをアルミホイルで覆ってから、180度のオーブンに入れて30分焼く
  7. 7 アルミホイルを外し、皿に移し、くし切りにしたレモンを添える
  8. 8 - English -
  9. 9 Descale the sea bream inside a large plastic bag, and gut the sea bream from its righ side
  10. 10 Rinse the sea bream in 3% salty water, and pat it dry, and score the skin on its left side
  11. 11 Rub salt (1Tbs) on the inside and outside of the fish and sprinkle cooking sake all over
  12. 12 Rinse the sea bream in 3% salty water, and pat it dry
  13. 13 Rub salt on the inside and outside of the sea bream and sprinkle cooking sake all over
  14. 14 Wrap the fish tightly with clingfilm and keep it in the fridge for half an hour
  15. 15 Removed the clingfilm and pat dry, then sprinkle salt (1tsp) from 30cm high on scored side
  16. 16 Put the fish on a grill tray, and cover the top fin and tale fin with aluminum foil
  17. 17 Bake the fish for 30 minutes in 180°C oven
  18. 18 Remove the aluminum foils and serve it with wedged lemon

きっかけ

夕飯に。 Traditional celebration meal in Japan.

  • レシピID:1160043568
  • 公開日:2018/10/03
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つくったよレポート(2件)

  • ぎすあんくん
    ぎすあんくん
    2021/08/27 22:04
    オーブンで鯛の塩焼き Baked SeaBream
    参考にさせていただきました!
  • hirosizi
    hirosizi
    2018/11/10 00:09
    オーブンで鯛の塩焼き Baked SeaBream
    ふっくらと美味しく出来ました(*^^*)

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