オーブンで鯛の塩焼き Baked SeaBream レシピ・作り方
- 1時間以上
- 1,000円前後
材料(鯛1尾人分)
作り方
- 1 鯛の鱗を取り除き、頭を右手においてお腹を切って内臓を取り除き、エラを広げ中の内臓につながる部分を取り除く
- 2 分量外の水をボールに張り、分量外の塩を大さじ1溶いて、鯛を洗ったら、水気を軽く拭き取る
- 3 鯛の頭を左手に起き、皮目に切り込みを入れる
- 4 バットか大きめの皿に鯛を置き、両面とお腹の空洞にピンクソルト大さじ1をすり込み、酒を全体にふりかけ、ラップをぴったり貼り付けて冷蔵庫で30分置く
- 5 ラップを外し、ペーパータオルでおさえて鯛の水気を取り、焼き網に乗せて、30cmほどの高さから、ピンクソルト小さじ1をふりかける
- 6 ヒレをアルミホイルで覆ってから、180度のオーブンに入れて30分焼く
- 7 アルミホイルを外し、皿に移し、くし切りにしたレモンを添える
- 8 - English -
- 9 Descale the sea bream inside a large plastic bag, and gut the sea bream from its righ side
- 10 Rinse the sea bream in 3% salty water, and pat it dry, and score the skin on its left side
- 11 Rub salt (1Tbs) on the inside and outside of the fish and sprinkle cooking sake all over
- 12 Rinse the sea bream in 3% salty water, and pat it dry
- 13 Rub salt on the inside and outside of the sea bream and sprinkle cooking sake all over
- 14 Wrap the fish tightly with clingfilm and keep it in the fridge for half an hour
- 15 Removed the clingfilm and pat dry, then sprinkle salt (1tsp) from 30cm high on scored side
- 16 Put the fish on a grill tray, and cover the top fin and tale fin with aluminum foil
- 17 Bake the fish for 30 minutes in 180°C oven
- 18 Remove the aluminum foils and serve it with wedged lemon
関連情報
- カテゴリ
- 鯛
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