生姜スープ ginger soup レシピ・作り方
材料(2人分)
- 豆腐(tofu) 1
- 水(water) 400ml
- 生姜チューブ(ginger) 小さじ2(2Tsp)
- 卵(egg) 1
- 鶏がらスープの素 大さじ1(1Tbsp)
- しょうゆ(soy sauce) 小さじ1(1Tsp)
- 塩(salt) 少々(Dash)
- 片栗粉 小さじ2(2Tsp)
- ごま(sesame seed) 小さじ1(1Tsp)
- ごま油(sesame oil) 少々(Dash)
作り方
-
1
卵をボウルに入れてかき混ぜる
Put egg in a bowl and beat. -
2
豆腐を一口大に切る
Cut a tofu into bite-size chunk. -
3
水、鶏がら、生姜、醤油を鍋に入れて火にかける
Put water, chicken broth mix, ginger and soy sauce into saucepan. -
4
沸騰したら豆腐を入れて沸騰させる
When it is boiling, add the tofu and heat until boiling. -
5
沸騰したら一旦火を止めて片栗粉を入れる
And then stop the heat and add dogtooth violet starch. -
6
とろみが出るまで中火にかける
Simmer the soup in medium heat till the soup become thickened. -
7
ゴマと卵を入れて30秒ほど混ぜる
Add in sesame seed and egg and stir about 30seconds. -
8
お好みでごま油を入れる
Add in a dash of sesame oil if you want. -
9
味見をして必要なら塩を入れる
Try and more salt if you want.
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