鶏肉の照り焼き Chicken Teriyaki レシピ・作り方
材料(2~3人分)
- 鶏もも肉 350g~400g
- ☆醤油 大さじ2
- ☆みりん 大さじ1
- ☆砂糖 大さじ1
- ☆料理酒 大さじ1
- サラダ油 大さじ1
- (2~3 servings)
- Chicken thigh 350g~400g
- ☆Soy Sauce 2 Tablespoon
- ☆Mirin(Sweet sake) 1 Tablespoon
- ☆Sugar 1 Tablespoon
- ☆Sake for cooking 1 Tablespoon
- Vegetable Oil 1 Tablespoon
作り方
- 1 鶏もも肉の余分な皮や脂は切手除いておく。筋を切るように2センチ間隔で切れ目を入れておく。
- 2 ☆の調味料を小鉢に合わせておく。
- 3 フライパンを中火で熱してサラダ油を入れ、鶏もも肉の皮を下にして3分程焼く。裏返して少し火を弱めて4~5分焼く。
- 4 脂がたくさん出るのでペーパータオルでふき取って、(2)を入れて2分ほど煮詰めて垂れを絡める(途中1~2回裏返す)。
- 5 タレが少なくなったらお皿に取り、冷やす。
- 6 食べやすい大きさに切る。
- 7 Remove extra fat and skin from chicken thigh, cut muscle if needed.
- 8 Mix ☆ in a small bowl.
- 9 Heat vegetable oil over medium heat in a frying pan, cook chicken for 3 minutes.
- 10 Turn over, lower the heat and cook for 4~5 minutes. Remove extra oil with paper towel.
- 11 Add (2) and cook for 2 minutes (turn over the chicken for 1 or 2 times)
- 12 Simmer until the sauce is simmered, place on the plate and cool.
- 13 Cut into serving prices.
きっかけ
メニューに悩んだらこれ One of the best Chicken recipe☆
おいしくなるコツ
火加減に注意して☆ Try not to burn and control the heat☆
- レシピID:1590019754
- 公開日:2020/04/26
関連情報
- 料理名
- 鶏肉の照り焼き
レポートを送る
0 件
つくったよレポート(0件)
- つくったよレポートはありません