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生姜の炊き込みごはん Ginger Rice レシピ・作り方

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料理レシピ

材 料6人分

  • 2合

  • だし汁

    2カップ

  • 油揚げ

    1枚

  • 生姜

    20g

  • A)薄口醤油・酒

    大さじ1

  • A)塩

    小さじ1/4

  • 小ねぎ(小口切り)

    適量

  • ---English---
  • Servs: 6 servings
  • 1 1/2 rice cups

    Uncooked Rice

  • 1 2/3 US cups

    Dashi stock

  • 1

    Aburaage tofu

  • 1 oz

    Ginger

  • A: 1 Tbsp.

    Soy sauce

  • A: 1 Tbsp.

    Sake

  • A: 1/4 Tsp.

    Salt

  • A dash of

    Chopped scallion

お料理する上で知っていただきたいこと お料理する上で知っていただきたいこと
生姜の炊き込みごはん Ginger Rice

さわやかな生姜が香る、シンプルな炊き込みご飯です。Enjoy the flavor of ginger, simple cooked rice.

official

作り方

  • 1

    材料です。
    Ingredients.

  • 2

    <下準備>
    米は洗ってざるにあけ、炊飯器にいれてだし汁を加え、30分浸水させておく。

  • 3

    生姜は千切りにする。
    油揚げは熱湯をまわしかけ、7~8mmの短冊切りにする。

  • 4

    炊飯器にAを加え、生姜と油揚げをのせて通常の炊飯モードで炊く。

  • 5

    炊き上がったら10分ほど蒸らす。
    器に盛り付け、小ねぎをちらす。

  • 6

    <In English>

  • 7

    Wash the rice, and put in a strainer, drain well.

  • 8

    Put the rice in a rice cooker, add the dashi stock, and let it stand for 30 minutes.

  • 9

    Cut the ginger into this strips.

  • 10

    Pour boiling water onto the aburaage tofu to remove some of the oil.

  • 11

    Cut the aburaage tofu into 1/4 inch semi-circular slices.

  • 12

    Add the ingredients A: into the rice cooker, and put the ginger & aburaage, cook as usual.

  • 13

    When it's finished cooking, let it stand for 10 minutes to steam.

  • 14

    Arrange in a bowl, and sprinkle with the green onion.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

登録されているカテゴリ

食材:
野菜 > 香味野菜・ハーブ > 生姜(新生姜)

レシピID: 1460015434

公開日:2017.01.25

つくったよスタンプ 6件

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つくったよレポート 1件(1人)

  • 2020.05.03

    生姜の香りがいいですね!!美味しく頂きました(’-’*)♪

    レポートありがとうございます^^!今の季節に爽やかですね★是非またつくってみてくださいね♪

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