ちゃんこ鍋 / Chanko Nabe レシピ・作り方
- 約15分
楽天レシピ
公式
野菜たっぷり手作りちゃんこ鍋です。"Chanko" is commonly eaten in vast quantity by sumo wrestlers.
材料(2人分)
- 鶏肉 150g
- 絹豆腐 1/2丁(150g)
- 油揚げ 1枚
- 白菜 2枚
- 長ねぎ 1/2
- えのき 1/2パック(50g)
- にんじん 1/4
- <鶏団子>
- 鳥ひき肉 100g
- ねぎ(みじん切りにする) 1/4
- すりおろししょうが 小さじ1/2
- 塩、こしょう 少々
- <スープ>
- だし汁 2カップ
- 醤油 大さじ2
- 酒・みりん 各大さじ1
- 塩 少々
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 5 oz Chicken
- 5 oz Silken tofu
- 1 Aburaage tofu
- 2 leaves Napa cabbage
- 1/2 Naga-negi onion
- 2 oz Enoki mushrooms
- 1/4 Carrot
- <Chicken Meatballs>
- 3 1/2 oz Minced chicken
- 1/4 chopped Naga-negi onion
- 1/2 Tsp. Grated ginger
- A dash of Salt
- <Soup>
- 1 2/3 US cups Dashi stock
- 2 Tbsp. Soy sauce
- 1 Tbsp. Sake
- 1 Tbsp. Mirin
- A dash of Salt
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 ボールに<鶏団子>の材料をいれてよく練り合わせ、4等分に丸める。鶏肉と豆腐は一口大にする。油揚げは熱湯をまわしかけ、油抜きをして4等分に切る。
- 3 白菜とにんじんは短冊切りに、長ねぎは斜め切りに、えのきは石突をとって軽くほぐす。
- 4 鍋に<スープ>の材料を入れて煮立て、鶏団子と鶏肉をいれて3分ほど煮る。残りのをいれて蓋をし、弱火で5分ほど煮る。
- 5 <In English>
- 6 Put the ingredients of <Chicken Meatballs> into a bowl, and mix well until sticky.
- 7 Divide <Chicken Meatballs> into 4 portions, and form into ball shapes.
- 8 Cut the chicken and silken tofu into bite-sized pieces.
- 9 Pour boiling water onto the Aburaage to remove excess oil.
- 10 Cut the Napa cabbage and carrot into rectangles. Cut the Naga-negi onion diagonally.
- 11 Cut off the hard ends of Enoki mushrooms and divide into portions.
- 12 Put the ingredients of <Soup> in a pot, and put on heat.
- 13 Add the chicken meatballs into the pot, and boil for 3 minutes.
- 14 Add the remaining ingredients to the pot, and cook for 5 minutes with a lid.
楽天レシピのレシピ
関連情報
- カテゴリ
- ちゃんこ鍋
レポートを送る
0 件
つくったよレポート(0件)
- つくったよレポートはありません