ちゃんこ鍋 / Chanko Nabe レシピ・作り方

ちゃんこ鍋 / Chanko Nabe
  • 約15分
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
野菜たっぷり手作りちゃんこ鍋です。"Chanko" is commonly eaten in vast quantity by sumo wrestlers.

材料(2人分)

  • 鶏肉 150g
  • 絹豆腐 1/2丁(150g)
  • 油揚げ 1枚
  • 白菜 2枚
  • 長ねぎ 1/2
  • えのき 1/2パック(50g)
  • にんじん 1/4
  • <鶏団子>
  • 鳥ひき肉 100g
  • ねぎ(みじん切りにする) 1/4
  • すりおろししょうが 小さじ1/2
  • 塩、こしょう 少々
  • <スープ>
  • だし汁 2カップ
  • 醤油 大さじ2
  • 酒・みりん 各大さじ1
  • 少々
  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 5 oz Chicken
  • 5 oz Silken tofu
  • 1 Aburaage tofu
  • 2 leaves Napa cabbage
  • 1/2 Naga-negi onion
  • 2 oz Enoki mushrooms
  • 1/4 Carrot
  • <Chicken Meatballs>
  • 3 1/2 oz Minced chicken
  • 1/4 chopped Naga-negi onion
  • 1/2 Tsp. Grated ginger
  • A dash of Salt
  • <Soup>
  • 1 2/3 US cups Dashi stock
  • 2 Tbsp. Soy sauce
  • 1 Tbsp. Sake
  • 1 Tbsp. Mirin
  • A dash of Salt

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 ボールに<鶏団子>の材料をいれてよく練り合わせ、4等分に丸める。鶏肉と豆腐は一口大にする。油揚げは熱湯をまわしかけ、油抜きをして4等分に切る。
  3. 3 白菜とにんじんは短冊切りに、長ねぎは斜め切りに、えのきは石突をとって軽くほぐす。
  4. 4 鍋に<スープ>の材料を入れて煮立て、鶏団子と鶏肉をいれて3分ほど煮る。残りのをいれて蓋をし、弱火で5分ほど煮る。
  5. 5 <In English>
  6. 6 Put the ingredients of <Chicken Meatballs> into a bowl, and mix well until sticky.
  7. 7 Divide <Chicken Meatballs> into 4 portions, and form into ball shapes.
  8. 8 Cut the chicken and silken tofu into bite-sized pieces.
  9. 9 Pour boiling water onto the Aburaage to remove excess oil.
  10. 10 Cut the Napa cabbage and carrot into rectangles. Cut the Naga-negi onion diagonally.
  11. 11 Cut off the hard ends of Enoki mushrooms and divide into portions.
  12. 12 Put the ingredients of <Soup> in a pot, and put on heat.
  13. 13 Add the chicken meatballs into the pot, and boil for 3 minutes.
  14. 14 Add the remaining ingredients to the pot, and cook for 5 minutes with a lid.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015372
  • 公開日:2017/01/25

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
ちゃんこ鍋
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

つくったよレポート(0件)

  • つくったよレポートはありません