生姜と豆腐スープ Ginger&Tofu Soup レシピ・作り方
材料(2人分)
- 絹豆腐 1/2丁(150g)
- しめじ 1/2パック(50g)
- 長ねぎ 1/4本
- ニラ 2本
- ごま油 適量
- A)だし汁 2カップ
- A)薄口醤油 小さじ1/2
- A)塩 小さじ1/4
- A)すりおろししょうが 大さじ1/2
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 5 1/2 oz Silken tofu
- 2 oz Shimeji mushrooms
- 1/4 Naga-negi onion (Or Scallion)
- 2 bunch Chives (Or Garlic chives)
- 1 Tsp. Sesame oil
- A: 1 2/3 US cups Dashi stock
- A: 1/2 Tsp. Soy sauce
- A: 1/4 Tsp. Salt
- A: 1/2 Tbsp. Grated ginger
作り方
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1
材料です。
Ingredients. - 2 豆腐は一口大に切る。しめじは小房にわける。長ねぎは斜め薄切りにする。
- 3 鍋にAをいれて煮たて、豆腐、しめじ、長ねぎをいれて中火~弱火で3分ほど煮る。ニラを加えて1分ほど煮る。
- 4 火を止め、ごま油を少量加える。
- 5 <In English>
- 6 Cut the tofu into bite-sized pieces.
- 7 Cut off the hard ends of the Shimeji mushrooms and separate.
- 8 Slice the Naga-negi onion diagonally.
- 9 Put the ingredients A: in a pot, and boil.
- 10 Add the tofu, Shimeji mushrooms and Naga-negi onion boil for 3 min. over medium-low heat.
- 11 Add the chives, and boil for 1 min.
- 12 Turn off the heat, and add sesame oil.
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1 件
つくったよレポート(1件)
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h,h2022/06/09 18:34作って見ました!
美味しかったです。