みぞれ鍋 Mizore Nabe レシピ・作り方

みぞれ鍋 Mizore Nabe
  • 約15分
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大根たっぷりヘルシー鍋です。Japanese called MIZORE-NABE because grated daikon looks like snow.

材料(2人分)

  • 絹豆腐 1丁(300g)
  • 油揚げ 1枚
  • 水菜 ※白菜でもOK 2束
  • しめじ 1/2パック(50g)
  • 大根 150g
  • A)だし汁 2カップ
  • A)醤油 大さじ1
  • A)塩 小さじ1/2
  • A)酒・みりん 各大さじ1
  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 10 1/2 oz Silken tofu
  • 1 Aburaage tofu
  • 2 brunch Mizuna (or Napa cabbage)
  • 2 oz Shimeji mushrooms
  • 5 oz Daikon radish
  • A: 1 2/3 US cups Dashi stock
  • A: 1 Tbsp. Soy sauce
  • A: 1/2 Tsp. Salt
  • A: 1 Tbsp. Sake
  • A: 1 Tbsp. Mirin

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 油揚げは熱湯をまわしかけて油抜きをし、4等分に切る。豆腐は6~8等分に、しめじは小房に分け、水菜はざく切りにする。大根は皮を向いてすりおろす。
  3. 3 鍋にAをいれて煮立て、油揚げと豆腐、しめじをいれて弱火で5分ほど煮る。
  4. 4 大根おろしと水菜をいれてさっと煮る。
  5. 5 <In English>
  6. 6 Pour boiling water onto the aburaage tofu to remove some of the oil, and cut into 4 pcs.
  7. 7 Cut the tofu into 6-8 pieces.
  8. 8 Cut off the hard ends of the Shimeji mushrooms and separate.
  9. 9 Cut the Mizuna into bite-sized pieces, and peel and grate the white radish.
  10. 10 Put the ingredients A: in an earthen pot and boil.
  11. 11 Put aburaage tofu, silken tofu and shimeji mushrooms, and boil for 5 min. over low heat.
  12. 12 Add the grated daikon radish and Mizuna, and boil briefly.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015431
  • 公開日:2017/01/25

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つくったよレポート(1件)

  • ちゃいろちゃん
    ちゃいろちゃん
    2020/03/15 19:59
    みぞれ鍋 Mizore Nabe
    優しいお味でおいしかったです。温まりました(’-’*)♪

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