鮭の炊き込み飯 Salmon Mixed Rice レシピ・作り方
- 1時間以上
楽天レシピ
公式
きのこの旨みがたっぷりつまった、秋の味覚の炊き込みごはん。Enjoy the good taste of salmon & Maitake mushrooms.
材料(4人分)
- 米 2合
- だし汁 350ml
- さけ 1切れ
- 酒 大さじ1
- まいたけ 1パック(100g)
- 白いりごま 少々
- A)酒 大さじ1
- A)薄口醤油 大さじ1
- A)塩 小さじ1/4
- ---English---
- Serves: 4 servings
- 2 rice cups (10oz) Uncooked rice
- 1 1/3 US cups Dashi stock
- 1 slices (3 oz) of Salmon
- 1 Tbsp. Sake
- 3 1/2 oz Maitake mushrooms
- A dash of Roasted Sesame seeds
- A: 1 Tbsp. Sake
- A: 1 Tbsp. Soy sauce
- A: 1/4 Tsp. Salt
作り方
- 1 米は洗ってざるにあけ、炊飯器にいれてだし汁を加え30分以上浸水させておく。
- 2 鮭は酒をまぶして10分ほどおいておく。舞茸は小房にわける。
- 3 炊飯器にAをいれてさっと混ぜ、鮭をと舞茸をいれて普通に炊く。
-
4
炊き上がったら10分ほど蒸らす。
鮭は皮と骨を取り除き、ほぐすように混ぜ合わせる
茶碗に盛って白いりごまをちらす。 - 5 <In English>
- 6 Wash the rice and drain on a sieve.
- 7 Put the rice and the Dashi stock into the rice cooker. Keep them for more than 30 minutes.
- 8 Sprinkle the sake on the salmon, and let them stand for about 10 minutes.
- 9 Divide the maitake mushrooms into portions.
- 10 Add the ingredients A: into the rice cooker, and mix lightly.
- 11 Place the salmon & the maitake mushrooms into the roce cooker, and turn on the cooker.
- 12 When cooking is finished, keep the cooker covered and let stand for about 10 minutes.
- 13 Remove the skin and bones of salmon, and mix to flake them.
- 14 Arrange into an individual bowls, and sprinkle the roasted sesame seeds.
楽天レシピのレシピ
関連情報
- カテゴリ
- その他の炊き込みご飯鮭全般
レポートを送る
12 件
つくったよレポート(12件)
-
ニコニコフレンチブルドック2024/05/23 19:26美味しく作れました。ありがとうございます。
-
ゆまそま父2022/04/17 12:28もち米を入れることで、モッチモチの食感に!材料費もお手頃でしたが、美味しく出来ました!
-
青い空142021/11/30 06:42鮭が高くて鮭フレークを使いましたがあとはレシピどおりにできました。美味しいです。レシピありがとうございます!
-
tweemy2021/10/31 08:22炊き上がった時に舞茸の香りがしました!美味しかったです!レポートありがとうございます♪