鮭の味噌漬け / Grilled Salmon レシピ・作り方

鮭の味噌漬け / Grilled Salmon
  • 1時間以上
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
ご飯がすすむ和食の定番、味噌漬け焼き。 Suitable to boiled rice, Very popular dish.

材料(2人分)

  • 2切れ
  • 少々
  • (A)味噌 大さじ4
  • (A)みりん 小さじ2
  • (A)酒 小さじ2
  • 大根おろし ※あれば 適量
  • 大葉 ※あれば 2枚
  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 2 (7.1 oz) Salmons
  • A pinch of Salt
  • A:4 Tbsp. Miso
  • A:2 Tsp. Mirin
  • A:2 Tsp. Sake
  • Grated daikon radish if you like
  • 2 Shiso Leaves, if you like

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 鮭に塩少々ふり、30分ほどおく。
  3. 3 キッチンペーパーで水気をよくふき取る。
  4. 4 Aをよく混ぜ合わせる。
  5. 5 ラップの上にAの半量を塗り、鮭をのせて残りのAをまんべんなく塗って包む。ジップロックにいれて一晩浸けておく。
  6. 6 Aをきれいにふきとり、オーブンシートにのせてグリルで10分、裏返して5分、計15分焼く。
  7. 7 お好みで、大根おろし、大葉とともに盛り付ける。
  8. 8 <In English>
  9. 9 Sprinkle the salt on the salmons, and leave them for 30 minutes.
  10. 10 Wipe off the water from the salmons with kitchen paper.
  11. 11 Mix the ingredients A: well.
  12. 12 Spread the half A: on the plastic wrap, and put the salmons on it.
  13. 13 Spread the remaining mixture on the salmons, and wrap them.
  14. 14 Place in a plastic bag, and soak overnight.
  15. 15 Wrap off the Miso texture, and put them on the parchment paper.
  16. 16 Cook in a grill for 10 minutes.
  17. 17 Turn over the salmons, and cook for 5 minutes, total baking time is 15 minutes.
  18. 18 Serve grilled salmon with grated daikon radish and Shiso leaves if you like.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピ。一晩漬け込んでしっかり味に。 Rich taste to soak overnight.

  • レシピID:1460015294
  • 公開日:2017/01/25

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
鮭全般
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

    スタンプした人はまだいません。
  • 最近スタンプした人

    スタンプした人はまだいません。
  • 最近スタンプした人

つくったよレポート(1件)

  • あ~ち
    あ~ち
    2020/02/17 15:21
    鮭の味噌漬け / Grilled Salmon
    少し焦がしてしまいましたが、、、美味しかったです。またつくりたいと思います。

関連カテゴリ