揚げ焼きヒレカツ Crispy hirekatsu レシピ・作り方
- 約30分
- 1,000円前後
材料(3-4人分)
- 豚ヒレ肉 1本(350g)
- 塩胡椒 小さじ1/2
- 薄力粉 大さじ2
- 粉からし 小さじ1
- 溶き卵 1個分
- パン粉(極細目) 1カップ
- サラダ油 フライパンに3-5mmの深さ
- - English -
- pork (tenderloins) 350g
- Salt and pepper 1/2 tsp
- Flour 2 Tbsp
- Powdered mustard 1 tsp
- Egg 1, beaten
- Breadcrumbs 1 cup
- Vegetable oil 3-5mm deep in a pan
作り方
- 1 豚ヒレ肉を1-2cmの厚さにスライスして、ラップをかけて上から麺棒や包丁の背で叩いて5mm-1cmの厚さに伸ばす
- 2 豚ヒレ肉に塩胡椒をまぶす
- 3 薄力粉と粉カラシを混ぜて、豚ヒレ肉にはたく
- 4 溶き卵を絡めて、パン粉をまぶす
- 5 フライパンにサラダ油を熱したら、中火に落とし、豚ヒレ肉を入れる(フライパンの面積の半分以下になるように間を空けて入れる)
- 6 底面の衣が固まるまで1分ほど動かさないで、裏返し、裏面も同様に1分ほど動かさないで衣に火を通した後は、こまめに裏返し、均一に中まで熱が入るようにする
- 7 両面キツネ色になったら、網に上げて余分な油を切り、その後ペーパータオルを敷いた皿に乗せて更に油を切る
-
8
- English -
Slice the pork tenderloin into1-inch medallions, and pound them to 1/2-inch. - 9 Season each piece with salt and pepper.
- 10 Dredge a pork in the flour mixed with powdered mustard, shaking off the excess.
- 11 Dip a pork into the eggs and then coat evenly with the breadcrumbs.
- 12 Heat a frying pan over medium heat with vegetable oil, and add the pork cutlets.
- 13 Fry until golden brown and crispy, 3 to 4 minutes on each side.
- 14 Transfer to plate lined with paper towels.
きっかけ
少なめの油でヒレカツが作れたらいいなと思って。 wished to make crispy pork cutlets with less oil.
おいしくなるコツ
パン粉はできるだけ細目の物を使うのが上手くいくコツです。
- レシピID:1160045901
- 公開日:2019/04/04
関連情報
- カテゴリ
- 豚ヒレ肉
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