生鮭とマッシュルームの照り焼き Salmon レシピ・作り方
材料(4人分)
- 生鮭
- 400g
- タマネギ
- 1個
- マッシュルーム
- 4個
- 醤油
- 大さじ2
- みりん
- 大さじ2
- 酒
- 大さじ2
- グレープシードオイル
- 大さじ1
- バター
- 大さじ1/2
- 塩
- 小さじ1/2
- - English -
- Salmon fillet
- 400ml
- Onion
- 1
- Mushrooms
- 4
- Soy sauce
- 2 Tbsp
- Mirin
- 2 Tbsp
- Cooking Sake
- 2 Tbsp
- Grapeseed oil
- 1 Tbsp
- Butter
- 1/2 Tbsp
- Salt
- 1/2 tsp
作り方
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- 1
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- 生鮭は食べやすい大きさに切って、塩を振っておく
-
- 2
-
- タマネギはくし切りに、マッシュルームはスライスする
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- 3
- 醤油、みりん、酒を混ぜておく
-
- 4
- 熱したフライパンにグレープシードオイルをひき、バターを入れて溶かしたら、タマネギとマッシュルームをしんなりするまで炒める
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- 5
-
- 生鮭をタマネギとマッシュルームの上に並べて、3を回しかける
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- 6
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- 蓋をして弱火にして、生鮭に火が通るまで10分煮る
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- 7
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- 蓋を取り、中火にして、生鮭を裏返し、汁を半分くらい煮詰めたら出来上がり
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- 8
- - English -
-
- 9
- Remove skin and bones from the salmon fillet and cut into 2-3cm cubes
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- 10
- Slice the onion and the mushrooms
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- 11
- Mix soy sauce, mirin and cooking sake together
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- 12
- Heat grapeseed oil and butter in a pan, add onion and mushrooms, and sauté until tender
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- 13
- Place the salmon fillet and pour soy sauce mix over, put the lid on and turn the heat low
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- 14
- Take the lid off when the salmon is cooked through, and then turn the heat to medium
-
- 15
- Simmer until liquid is reduced by about half
おいしくなるコツ
This goes well with boiled white rice!
きっかけ
ご飯に合う甘辛なおかずを作りたくて。