3種の手巻き寿司 Temaki Sushi レシピ・作り方

3種の手巻き寿司 Temaki Sushi
  • 約30分
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
おうちパーティに最適!3味楽しめる手巻き寿司です。Good for a house party. Enjoy hand-rolled sushi!

材料(6本人分)

  • 温かいごはん 300g(1合分)
  • A)酢 大さじ2
  • A)砂糖 小さじ2
  • A)塩 小さじ1/4
  • のり 3枚
  • <海老とアボカド>
  • ボイルえび 4尾
  • アボカド 1/4個
  • 大葉 4枚
  • B)マヨネーズ 大さじ1
  • B)わさび 小さじ1/2
  • <スモークサーモンとクリームチーズ>
  • スモークサーモン 2枚
  • クリームチーズ 20g
  • かいわれ大根 10g
  • <ソーセージとピクルス>
  • ソーセージ 2本
  • ピクルス 1本
  • リーフレタス 1枚
  • C)ケチャップ 大さじ1
  • C)粒マスタード 小さじ1
  • ---English--- 6 rolls
  • 10 1/2 oz Cooked rice
  • 3 Nori seaweed sheets
  • A: 2 Tbsp. Vinegar
  • A: 2 Tsp. Sugar
  • A: 1/4 Tsp. Salt
  • <Shrimp and Avocado>
  • 4 (1 1/2 oz) Boiled shrimps
  • 1/4 Avocado
  • 4 Shiso leaves
  • B: 1 Tbsp. Mayonnaise
  • B: 1/2 Tsp. Wasabi
  • <Smoked Salmon and Cream Cheese>
  • 2 slices Smoked salmon
  • 2/3 oz Cream cheese
  • 1/2 oz Radish sprouts
  • <Sausage & Pickles>
  • 2 (1 1/2 oz) Sausages
  • 1 (1/2 oz) Pickles
  • 1 Leaf lettuce
  • C: 1 Tbsp. Ketchup
  • C: 1 Tsp. Grain mustard

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 ボールに、ごはんと合わせたAをいれて混ぜ、酢飯を作る。のりは半分に切り、6枚にする。
  3. 3 <えびとアボカド>
    アボカドはくし切りにする。Bは合わせる。
  4. 4 <スモークサーモンとクリームチーズ>
    クリームチーズは縦4等分に切る。
  5. 5 <ソーセージとピクルス>
    ソーセージは軽く温めて縦半分に切る。ピクルスは縦半分に、リーフレタスは一口大にちぎる。Cは合わせる。
  6. 6 のりの半分に酢飯をのせ、好きな具材をそれぞれのせて巻く。
  7. 7 <In English>
  8. 8 Put the rice and the mixture of ingredients A: in a bowl, and mix to make vinegared rice.
  9. 9 Cut the Nori seaweed sheets in half (make 6 sheets in total).
  10. 10 Prepare the ingredients.
  11. 11 <Shrimp and Avocado>
    Cut the avocado into wedges. Mix ingredients B:.
  12. 12 <Smoked Salmon and Cream Cheese>
    Cut the cream cheese into 4 pieces lengthwise.
  13. 13 <Sausage & Pickles>
    Heat the sausage lightly, and cut in half lengthwise.
  14. 14 Cut the pickles in half lengthwise, and cut the leaf lettuce into the bite-sized pieces.
  15. 15 Combine ingredients C:.
  16. 16 Place the vinegared rice onto the half Nori seaweed sheets.
  17. 17 Put each set of ingredients, and rolled up.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015444
  • 公開日:2017/01/26

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
手巻き寿司
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

    スタンプした人はまだいません。
  • 最近スタンプした人

つくったよレポート(0件)

  • つくったよレポートはありません

関連カテゴリ