魚介たっぷり海鮮鍋 / Seafood Pot レシピ・作り方
- 約15分
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公式
〆はごはんを入れ、雑炊にしても美味しくいただけます。A it's good to add rice in the end to make a congee.
材料(2人分)
- 鮭 1切れ
- えび(頭つき) 4尾
- ほたて 4個
- 白菜 3枚
- エリンギ 2本
- A)だし汁 2カップ
- A)醤油 大さじ1
- A)塩 小さじ1/2
- A)酒・みりん 各大さじ1
- ---English---
- Serves: 2 Servings
- 1 fillet (3 1/2 oz) Salmon
- 4 Shrimps with heads
- 4 Scallops
- 3 leaves Napa cabbage
- 2 Eringi mushrooms
- A: 1 2/3 US cups Dashi stock
- A: 1 Tbsp. Soy sauce
- A: 1/2 Tsp. Salt
- A: 1 Tbsp. Sake
- A: 1 Tbsp. Mirin
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鮭は4等分に切る。白菜はざく切りに、エリンギは食べやすい大きさに切る。
- 3 鍋にAをいれて煮立て、えび、ほたて、鮭と野菜をいれて蓋をし、弱火で5分ほど煮る。
- 4 <In English>
- 5 Cut the salmon into 4 pieces, the napa cabbage and Eringi mushrooms into bite-sized pcs.
- 6 Put the ingredients A:, and boil. Add the shrimps, scallops, salmon, and vegetables.
- 7 Cover with a lid, and cook over low heat for 5 minutes.
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