魚介たっぷり海鮮鍋 / Seafood Pot レシピ・作り方

魚介たっぷり海鮮鍋 / Seafood Pot
  • 約15分
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〆はごはんを入れ、雑炊にしても美味しくいただけます。A it's good to add rice in the end to make a congee.

材料(2人分)

  • 1切れ
  • えび(頭つき) 4尾
  • ほたて 4個
  • 白菜 3枚
  • エリンギ 2本
  • A)だし汁 2カップ
  • A)醤油 大さじ1
  • A)塩 小さじ1/2
  • A)酒・みりん 各大さじ1
  • ---English---
  • Serves: 2 Servings
  • 1 fillet (3 1/2 oz) Salmon
  • 4 Shrimps with heads
  • 4 Scallops
  • 3 leaves Napa cabbage
  • 2 Eringi mushrooms
  • A: 1 2/3 US cups Dashi stock
  • A: 1 Tbsp. Soy sauce
  • A: 1/2 Tsp. Salt
  • A: 1 Tbsp. Sake
  • A: 1 Tbsp. Mirin

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 鮭は4等分に切る。白菜はざく切りに、エリンギは食べやすい大きさに切る。
  3. 3 鍋にAをいれて煮立て、えび、ほたて、鮭と野菜をいれて蓋をし、弱火で5分ほど煮る。
  4. 4 <In English>
  5. 5 Cut the salmon into 4 pieces, the napa cabbage and Eringi mushrooms into bite-sized pcs.
  6. 6 Put the ingredients A:, and boil. Add the shrimps, scallops, salmon, and vegetables.
  7. 7 Cover with a lid, and cook over low heat for 5 minutes.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015371
  • 公開日:2017/01/25

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