カレー鍋 / Curry Hot Pot レシピ・作り方
- 約15分
楽天レシピ
公式
カレーの風味が食欲そそる、スパイシーな鍋です。〆はうどんで!Curry flavor stimulates your appetite, spicy pot.
材料(2人分)
- 鳥もも肉 200g
- 厚揚げ 1/2丁
- 長ネギ 1本
- しめじ 1/2パック(50g)
- キャベツ 1/4
- A)だし汁 2カップ
- A)醤油 大さじ2
- A)酒・みりん 各大さじ1
- A)塩 少々
- A)カレー粉 小さじ2
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 1 Chicken thigh
- 1/2 Atsuage tofu
- 1 Naga-negi onion
- 2 oz Shimeji mushrooms
- 1/4 Cabbage
- A: 1 2/3 US cups Dashi stock
- A: 2 Tbsp. Soy sauce
- A: 1 Tbsp. Sake
- A: 1 Tbsp. Mirin
- A: A dash salt
- A: 2 Tsp. Curry powder
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鶏もも肉は大き目の一口大に、厚揚げは1.5cm厚さに、長ネギは5cm長さに、キャベツはざく切り、しめじは石づきをとり、かるくほぐす。
- 3 鍋にAをいれて煮立て、鶏肉をいれて3分ほど煮る。その他の具材をいれてさらに5分ほど煮る。
- 4 <In English>
- 5 Cut the chicken thigh into large bite-sized pieces, the atsuage tofu into 1/2 in. thick.
- 6 Cut the Naga-negi onion into 2 inch length, and the cabbage into bite-sized pieces.
- 7 Cut off the hard ends of Shimeji mushrooms and divide into portions.
- 8 Put the ingredients A: in a pot, and put on heat. Put the chicken, and boil for 3 minutes.
- 9 Add the other ingredients into the pot, and cook for 5 minutes.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 Put in Udon noodles after finished eating other ingredients to enjoy curry Udon noodles.
- レシピID:1460015364
- 公開日:2017/01/25
楽天レシピのレシピ
関連情報
- カテゴリ
- カレー鍋
レポートを送る
2 件