かぼちゃの茶巾 Chakin Shibori レシピ・作り方
- 約15分
楽天レシピ
公式
野菜と果物で作る、和風スイーツ。ラップで簡単に。Japanese sweets with vegetable and fruit.Easy to make.
材料(6個人分)
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 南瓜は一口大に切り、皮を向く。りんご3mm厚さのいちょう切りにする。
- 3 鍋にかぼちゃとつかる程度の水、塩をいれて火にかけ、水分がなくなるまで煮る。
- 4 鍋の水分をしっかり飛ばしたら、かぼちゃをつぶし、砂糖を加えて練る。
- 5 別の鍋にりんごと(A)を加えて火にかけ、りんごが透明になるまで炒める。
- 6 かぼちゃを入れた鍋にりんごをいれて混ぜ合わせ、6等分にしてラップで形を整える。レーズンを飾る。
- 7 <In English>
- 8 Cut the pumpkin into bite-sized pieces, and peel the skin.
- 9 Cut the apple into 1 inch quarter-rounds.
- 10 Place the pumpkin in a pot, and pour in enough water so that the pumpkin is submerged.
- 11 Add the salt into the pot, place over the heat, and simmer until all the liquid is gone.
- 12 Mash the pumpkin, add sugar, and knead.
- 13 Put the apple and the ingredients A: in another pot, and place over the heat.
- 14 Stir-fry until the apple become clear.
- 15 Add the apple into the pot placed the pumpkin, and mix. Divide into 5 portions.
- 16 Make the form with plastic wrap. Put the raisin on top.
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