つけ麺風そば / Dipping Soba レシピ・作り方
材料(2人分)
- そば 2玉
- 鳥もも肉 100g
- 小ねぎ 2本
- ゆで卵 2個
- ごま油 大さじ1/2
- 白すりごま 大さじ1と1/2
- A) だし汁 300ml
- A) 醤油 大さじ3
- A) みりん 大さじ1と1/2
- A) にんにくすりおろし 小さじ1
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2 bundles Soba noodles
- 3 1/2 oz Chicken thigh
- 2 Scallion
- 2 Boiled eggs
- 1/2 Tbsp. Sesame oil
- 1 1/2 Tbsp. Ground sesame seeds
- A:1 1/4 US cups Dashi stock
- A:3 Tbsp. Soy sauce
- A:1 1/2 Tbsp. Mirin
- A:1 Tsp. Ground garlic
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鶏肉は一口大に切る。小ねぎは小口切りにする。ゆで卵は半分に切る。
- 3 鍋にごま油を入れて火にかけ、鶏肉を焼く。焼き目がついたらAを入れ、煮立ったら弱火で2~3分煮る。仕上げに白すりごまを加える。
-
4
鍋に湯を沸かして麺を表記通りに茹でる。
流水でもみ洗いをし、氷水にとって麺をしめる。 - 5 鶏肉、そばをそれぞれ器にもりつける。茹でたまご、小ねぎをのせる。
- 6 <In English>
- 7 Cut the chicken thigh into bite-sized pieces, and chop the scallion finely.
- 8 Cut the boiled eggs in half.
- 9 Place the sesame oil in pot, and place over the heat. Fry the chicken thigh.
- 10 When the chicken is browned, Add the ingredients A:.
- 11 When it comes to boil, turn to the low heat, and simmer for 2-3 minutes.
-
12
Add the ground sesame seeds in pot.
The dipping soup was completed. - 13 Bring water to the boil in another pot, and boil the Soba noodles by the instructions.
- 14 Rub and rinse the noodles in running fresh water.
- 15 Put ice and water in a bowl, place the Soba noodles in it.
- 16 Arrange the dipping soup and Soba noodles in each bowls & plates.
- 17 Place the egg on the Soba noodles, and sprinkle the scallion into the soup.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 The aroma of sesame and garlic stimulates your appetite.
- レシピID:1460015326
- 公開日:2017/01/25
楽天レシピのレシピ
関連情報
- カテゴリ
- アレンジそば
レポートを送る
3 件