肉みそおにぎり/Miso Pork Onigiri レシピ・作り方

肉みそおにぎり/Miso Pork Onigiri
  • 約15分
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ごま油の香りが食欲そそる、食べ応えのある肉みそおにぎり。The aroma of sesame will stimulate your appetite.

材料(4個人分)

  • 豚ひき肉 50g
  • たまねぎ 1/4
  • 大さじ1/2
  • ごま油 小さじ1/4
  • 麦ごはん 400g
  • 大葉 4枚
  • (A)味噌 大さじ1と1/2
  • (A)酒 大さじ1
  • (A)砂糖 小さじ1
  • (A)醤油 小さじ1
  • ---English---
  • Serves:4 rice balls
  • 2 oz Ground pork
  • 1/4 Onion
  • 1/2 Tbsp. Vegetable oil
  • 1/4 Tsp. Sesame oil
  • 14 oz Cooked barley rice
  • 4 Shiso leaves
  • A: 1 1/2 Tbsp. Miso
  • A: 1 Tbsp. Sake
  • A: 1 Tsp. Sugar
  • A: 1 Tsp. Soy sauce

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 玉ねぎはみじん切りにする。
    Aをよく混ぜ合わせておく。
  3. 3 フライパンに油をいれて熱し、弱めの中火で玉ねぎを炒める。しんなりしてきたら豚ひき肉を入れて炒める。
  4. 4 肉に火が通ったらAを加えて汁気がなくなるまで煮詰める。仕上げにごま油をたらす。
  5. 5 麦ごはんを三角ににぎり、大葉を添えて肉みそをのせる。
  6. 6 In Englsih:
  7. 7 Chop the onion finely. Mix the ingredients A well.
  8. 8 Heat the vegetable oil in a frying pan, and fry the onion over a low-medium heat.
  9. 9 When the onion is cooked, add the ground pork and fry.
  10. 10 When the pork is cooked, add the mixture A and simmer until all the liquid is gone.
  11. 11 Pour the sesame oil into the pan.
  12. 12 Form the barley rice into a triangle by pressing lightly with your both hands.
  13. 13 Place on the Shiso leaves, and put the pork&Miso on the surface.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピ。

  • レシピID:1460015304
  • 公開日:2017/01/25

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つくったよレポート(1件)

  • こってぃさん♡
    こってぃさん♡
    2021/02/11 11:06
    肉みそおにぎり/Miso Pork Onigiri
    肉みそおにぎり♪とっても美味しかったですよ♡♡麦ご飯→白ご飯です☆減塩食目指してるので味付けは薄めに~(o^o^)o ♪大葉といっしょにいただくの大好き~♪♪
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