肉みそおにぎり/Miso Pork Onigiri レシピ・作り方
- 約15分
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公式
ごま油の香りが食欲そそる、食べ応えのある肉みそおにぎり。The aroma of sesame will stimulate your appetite.
材料(4個人分)
- 豚ひき肉 50g
- たまねぎ 1/4
- 油 大さじ1/2
- ごま油 小さじ1/4
- 麦ごはん 400g
- 大葉 4枚
- (A)味噌 大さじ1と1/2
- (A)酒 大さじ1
- (A)砂糖 小さじ1
- (A)醤油 小さじ1
- ---English---
- Serves:4 rice balls
- 2 oz Ground pork
- 1/4 Onion
- 1/2 Tbsp. Vegetable oil
- 1/4 Tsp. Sesame oil
- 14 oz Cooked barley rice
- 4 Shiso leaves
- A: 1 1/2 Tbsp. Miso
- A: 1 Tbsp. Sake
- A: 1 Tsp. Sugar
- A: 1 Tsp. Soy sauce
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. -
2
玉ねぎはみじん切りにする。
Aをよく混ぜ合わせておく。 - 3 フライパンに油をいれて熱し、弱めの中火で玉ねぎを炒める。しんなりしてきたら豚ひき肉を入れて炒める。
- 4 肉に火が通ったらAを加えて汁気がなくなるまで煮詰める。仕上げにごま油をたらす。
- 5 麦ごはんを三角ににぎり、大葉を添えて肉みそをのせる。
- 6 In Englsih:
- 7 Chop the onion finely. Mix the ingredients A well.
- 8 Heat the vegetable oil in a frying pan, and fry the onion over a low-medium heat.
- 9 When the onion is cooked, add the ground pork and fry.
- 10 When the pork is cooked, add the mixture A and simmer until all the liquid is gone.
- 11 Pour the sesame oil into the pan.
- 12 Form the barley rice into a triangle by pressing lightly with your both hands.
- 13 Place on the Shiso leaves, and put the pork&Miso on the surface.
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- その他のおにぎり
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こってぃさん♡2021/02/11 11:06肉みそおにぎり♪とっても美味しかったですよ♡♡麦ご飯→白ご飯です☆減塩食目指してるので味付けは薄めに~(o^o^)o ♪大葉といっしょにいただくの大好き~♪♪