鍋焼きうどん Udon Hot Pot レシピ・作り方
材料(2人分)
- うどん 2玉
- 鶏もも肉 150g
- かまぼこ 40g
- 長ねぎ 1/4
- にんじん 1/5
- 椎茸 2枚
- 卵 2個
- A)だし汁 400ml
- A)醤油 大さじ3
- A)みりん・酒 各大さじ2
- ---English----
- Serves: 2 servings
- 2 portions Udon noodles
- 5 1/3 oz Chicken thigh
- 1 1/2 oz Kamaboko (Fish cake)
- 1/4 Naga-negi onion
- 1/5 Carrot
- 2 Shiitake mushrooms
- 2 Eggs
- A: 1 2/3 US cups Dashi stock
- A: 3 Tbsp. Soy sauce
- A: 2 Tbsp. Mirin
- A: 2 Tbsp. Sake
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鶏肉は一口大に、かまぼこは7~8mm厚の薄切りに、長ねぎは斜め切りに、人参は花形にくり抜き(型がなければ短冊切り)、椎茸は飾り切りをする。
- 3 土鍋にAと具材をいれて火にかけ、肉に火が通ったらうどんをいれ、弱火で5分ほど煮る。
- 4 火を止めて卵を割り入れ、蓋をして半熟状にかためる。
- 5 <In English>
- 6 Cut the chicken thigh into bite-sized pieces. Cut the kamaboko 1/3 inch thin slices.
- 7 Cut the Naga-negi onion diagonally, and cut-out the carrot with flower type cutting.
- 8 Put the A:, chicken, kamaboko and vegetables in an earthen pot, and place over the heat.
- 9 When the chicken is cooked, add the Udon noodles, and simmer over low heat for 5 minutes.
- 10 Turn off the heat, and broken and dropped into the pot.
- 11 Cover with a lid, and make soft boiled egg.
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Many ingredients & good balance. Simmer with earthen pot.