茄子の煮浸し Stewed Eggplant レシピ・作り方
- 約15分
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公式
ココナッツオイルを使った茄子の煮浸しです。Eggplant absorb oil well, so it's good to use coconut oil.
材料(2人分)
- 茄子 2本
- ココナッツオイル 大さじ1
- A)水 200cc
- A)かつお節 2g
- A)酒・みりん・しょうゆ 各大さじ1
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2 Eggplants
- 1 Tbsp. Coconut oil
- A: 3/4 US cup Water
- A: 1 Tsp. Dried bonito fillet
- A: 1 Tbsp. Sake
- A: 1 Tbsp. Mirin
- A: 1 Tbsp. Soy sauce
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 茄子を縦横半分に切り、上に隠し包丁を入れる。
- 3 深めのフライパンにココナッツオイルを入れて火にかけ茄子を両面こんがりと焼く。
- 4 A)を加えて5分程度中火~弱火で煮る。
- 5 <In English>
- 6 Cut the eggplant in half lengthwise, and cross-score the lenticel.
- 7 Put the coconut oil in a deep frying pan, and turn on heat.
- 8 Fry the eggplants until turned brown.
- 9 Add the ingredients A:, and simmer over the medium-low heat for 5 minutes.
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