ローストビーフ寿司 RoastBeef Sushi レシピ・作り方

ローストビーフ寿司 RoastBeef Sushi
  • 1時間以上
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手作りローストビーフの寿司です。Hand-formed beef Sushi, put roast beef on vinegar rice.

材料(18個人分)

  • 牛ブロック肉 250g
  • 小さじ1/3
  • こしょう 少々
  • すりおろしにんにく 小さじ1/2
  • 練りわさび 適量
  • 1合
  • 1カップ
  • A)酢 大さじ2
  • A)砂糖 大さじ2
  • A)塩 小さじ1/3
  • ---English---
  • Serves: 18 pieces
  • 9 oz Beef
  • 1/3 Tsp. Salt
  • A dash Pepper
  • 1/2 Tsp. Grated garlic
  • To taste Wasabi
  • 4/3 US cup Rice
  • 3/4 US cup Water
  • A: 2 Tbsp. Vinegar
  • A: 2 Tbsp. Sugar
  • A: 1/3 Tsp. Salt

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 火の通りを良くするため、牛肉は15分以上、常温にだしておく。
  3. 3 米を洗い、水を切ってざるにいれ、30分浸水させておく。
  4. 4 下準備の米を炊飯器にいれ、普通に炊く。
  5. 5 牛肉に塩・こしょう、にんにくのすりおろしをよくすり込む。
  6. 6 フライパンに油をいれて熱し、牛肉の全面を強火でさっと焼く。弱火にし。蓋をして10分蒸し焼きにする。(途中ひっくり返す)
  7. 7 牛肉をアルミホイルで包み30分ほど落ち着かせる。
  8. 8 ごはんが炊けたらボールに移し、Aを加えて混ぜ、酢飯を作る。冷めたらラップで一口大ににぎる。
  9. 9 牛肉を薄く切り、酢飯にのせ、わさびを添える。
  10. 10 <In English>
  11. 11 Let the beef uncool to room temperature (Keep it out of the fridge for more than 15 min.)
  12. 12 Wash the rice, and drain it well using a strainer.
  13. 13 Then put the rice in a bowl, and add water. Let it sit for 30 min.
  14. 14 Put the rice prepared in into a rice cooker, and cook as usual.
  15. 15 Sprinkle the salt, pepper, and grated garlic on beef, and rub them.
  16. 16 Heat the oil in a frying pan, and cook all surfaces of beef over high heat.
  17. 17 Turn to the low heat, cover with a lid, cook for 10 min., turning halfway through cooking.
  18. 18 Wrap the beef with a tinfoil, and keep them for 30 min.
  19. 19 When the rice is cooked, add the mixture of the ingredients A:, and mix.
  20. 20 hen it becomes cool, form into bite-sized pieces.
  21. 21 Cut the beef into thin slices, and put on the bite-sized rice.
  22. 22 Put the wasabi on each piece.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015373
  • 公開日:2017/01/25

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カテゴリ
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