たぬきうどん Tanuki udon noodle レシピ・作り方
材料(2人分)
- うどん 2玉
- 乾燥わかめ 3g
- 小ねぎ(小口切り) 2本分
- <天かす>
- A)小麦粉 大さじ2
- A)冷水 大さじ2
- A)塩 少々
- 揚げ油 適量
- B)だし汁 2カップ
- B)醤油・みりん・酒 各大さじ2
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2 portions (9 oz) Udon noodle
- 1 Tbsp. Dried Wakame seaweed
- 2 stalks, chopped finely Scallion
- <Tempra bits>
- A: 2 Tbsp. All purpose flour
- A: 2 Tbsp. Cold water
- A: A dash Salt
- <Soup>
- B: 1 2/3 US cups Dashi stock
- B: 2 Tbsp. Soy sauce
- B: 2 Tbsp. Mirin
- B: 2 Tbsp. Sake
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 わかめは水に浸けて戻し、水気をよくしぼる。
-
3
<天かすの作り方>
ボールにAをいれて混ぜ合わせる。 - 4 180℃に熱した油の中に、菜箸を数本を使い混ぜたAをつけ、箸を振りながら油の中へ落とす。きつね色に揚がったら、網ですくい油を切る。
-
5
<うどんつゆ>
鍋にBをいれて火にかけ、ひと煮立ちさせる。 - 6 別の鍋に湯を沸かし、表示通りにうどんをゆで、水気をしっかり切って器に盛る。
- 7 器にうどんをいれ、うどんつゆをかけて、わかめ、揚げ玉、こねぎをのせる。
- 8 <In English>
- 9 Place the dried Wakame seaweed in water to soften, and drain well.
-
10
How to make Tempura bits:
Put ingredients A in a bowl and mix. - 11 In a frying pan, preheat oil to 356°F=180℃.
- 12 Hold several chopsticks together, and dip into the mixture A:.
- 13 Drop bits of the mixture into the oil by shaking them off the chopsticks.
- 14 When they have browned lightly, scoop them out of the oil with a kitchen skimmer.
-
15
<Soup>
Heat soup ingredients B: in a pot, and bring them to a boil. - 16 Boil the Udon noodles according to instructions, and drain well. Place in a bowl.
- 17 Pour the soup into the bowl. Garnish with wakame seaweeds, Tempura bits and green onions.
楽天レシピのレシピ
関連情報
レポートを送る
1 件
つくったよレポート(1件)
-
まいボーイ2020/09/27 15:57天かすは市販品ですが(スミマセン)お出汁や盛り付け参考にさせてもらいました!美味しかったですー(*^^*)♪♪