冷やしラーメン / Chilled Ramen レシピ・作り方

冷やしラーメン / Chilled Ramen
  • 約30分
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氷を浮かべてひんやり!夏に食べたいあっさり醤油ラーメンです。Put ice cube in soup. Good for hot summer day.

材料(2人分)

  • 中華めん(生) 2玉(120g×2)
  • 2個
  • メンマ(味つき) 60g
  • スイートコーン 40g
  • わかめ(乾燥) 大さじ1
  • かいわれ大根 10g
  • 6-8個
  • <ラーメンつゆ>
  • (A)だし汁 400ml
  • (A)醤油 大さじ3
  • (A)ごま油 小さじ1/2
  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 2 portions (7oz x 2) Fresh ramen Noodles
  • 2 Eggs
  • 2 oz. Menma
  • Canned corn 1 1/2 oz
  • 1 Tbsp. Dried Wakame seaweed
  • 1/2 oz. White radish sprouts
  • 6-8 Ice Cubes
  • ---Soup---
  • A: 1 2/3 US cups Dashi stock
  • A: 3 Tbsp. Soy sauce
  • A: 1/2 Tsp. Sesame oil

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 鍋に卵とかぶる量の水をいれて火にかけ、沸騰したら弱火にして7~8分茹で、半熟卵を作る。
  3. 3 わかめを水で戻しておく。
  4. 4 Aを合わせてスープを作る。
  5. 5 鍋に湯を沸かして麺を表記通りに茹でる。
    流水でもみ洗いをし、氷水にとって麺をしめる。
  6. 6 器につゆと麺を盛り付け、具材とメンマ、スイートコーン、かいわれ大根をのせて、氷を浮かべる。
  7. 7 In english:
  8. 8 Put the eggs in a pot, our in enough water so that the eggs is submerged and the heat.
  9. 9 When it boils, turn to the low heat and boil for 7-8 minutes, make soft boiled egg.
  10. 10 Soak the dried Wakame seaweed in water to soften.
  11. 11 Mix the ingredients A:, make the soup.
  12. 12 Bring water to the boil in a pot, place and boil the Ramen noodles by the instructions.
  13. 13 Rub and rinse the noodles in running fresh water.
  14. 14 Put ice and water in a bowl, place the Ramen noodles in it.
  15. 15 Put the Ramen noodles in a bowl, and pour the soup.
  16. 16 Put the ingredients, menma, canned corn and white radish sprouts.
  17. 17 Put the ice cubes in soup.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015310
  • 公開日:2017/01/25

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