冷やしラーメン / Chilled Ramen レシピ・作り方
- 約30分
楽天レシピ
公式
氷を浮かべてひんやり!夏に食べたいあっさり醤油ラーメンです。Put ice cube in soup. Good for hot summer day.
材料(2人分)
- 中華めん(生) 2玉(120g×2)
- 卵 2個
- メンマ(味つき) 60g
- スイートコーン 40g
- わかめ(乾燥) 大さじ1
- かいわれ大根 10g
- 氷 6-8個
- <ラーメンつゆ>
- (A)だし汁 400ml
- (A)醤油 大さじ3
- (A)ごま油 小さじ1/2
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2 portions (7oz x 2) Fresh ramen Noodles
- 2 Eggs
- 2 oz. Menma
- Canned corn 1 1/2 oz
- 1 Tbsp. Dried Wakame seaweed
- 1/2 oz. White radish sprouts
- 6-8 Ice Cubes
- ---Soup---
- A: 1 2/3 US cups Dashi stock
- A: 3 Tbsp. Soy sauce
- A: 1/2 Tsp. Sesame oil
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鍋に卵とかぶる量の水をいれて火にかけ、沸騰したら弱火にして7~8分茹で、半熟卵を作る。
- 3 わかめを水で戻しておく。
- 4 Aを合わせてスープを作る。
-
5
鍋に湯を沸かして麺を表記通りに茹でる。
流水でもみ洗いをし、氷水にとって麺をしめる。 - 6 器につゆと麺を盛り付け、具材とメンマ、スイートコーン、かいわれ大根をのせて、氷を浮かべる。
- 7 In english:
- 8 Put the eggs in a pot, our in enough water so that the eggs is submerged and the heat.
- 9 When it boils, turn to the low heat and boil for 7-8 minutes, make soft boiled egg.
- 10 Soak the dried Wakame seaweed in water to soften.
- 11 Mix the ingredients A:, make the soup.
- 12 Bring water to the boil in a pot, place and boil the Ramen noodles by the instructions.
- 13 Rub and rinse the noodles in running fresh water.
- 14 Put ice and water in a bowl, place the Ramen noodles in it.
- 15 Put the Ramen noodles in a bowl, and pour the soup.
- 16 Put the ingredients, menma, canned corn and white radish sprouts.
- 17 Put the ice cubes in soup.
楽天レシピのレシピ
関連情報
- カテゴリ
- 冷やしラーメン
レポートを送る
0 件
つくったよレポート(0件)
- つくったよレポートはありません