赤味噌の味噌田楽 / Miso Dengaku レシピ・作り方
材料(4人分)
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 こんにゃくは両面に格子状の切れ目を入れ、1枚を4等分に切る。
- 3 さっと茹でてあく抜きをし、ざるにあけて串をさす。
- 4 鍋にだし汁とこんにゃくをいれ、弱火で10分ほど煮る。
- 5 Aをよく混ぜ合わせて小鍋にいれ、混ぜながら、弱火で1~2分ほど煮詰めて味噌だれを作る。
- 6 器にこんにゃくを盛り付け、味噌だれをかけ、炒りごまをちらす。
- 7 <In English>
- 8 Cross-score the both side of konjak, and cut into 4 pieces from 1 konjak.
- 9 Boil to remove harshness, and drain on a sieve.
- 10 Skewer each piece with bamboo skewer.
- 11 Place the Dashi stock and konjak in a pot, and simmer over a low heat for 10 minutes.
- 12 Mix well the A and place in another pot. Stir the mix over a low heat for 1-2 min.
- 13 Arrange the konjak in a plate and pour on the miso sauce. Sprinkle roasted sesame seeds.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピ。 こっくり味噌ソースが合います。 Rich miso sauce is filling.
- レシピID:1460015296
- 公開日:2017/01/25
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- カテゴリ
- 板こんにゃく
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