クッキー cookie レシピ・作り方
材料(約20枚人分)
- バター(butter) 45g
- 砂糖(sugar) 50g
- 卵(egg) 1
- バニラエッセンス 少々(Pinch)
- 薄力粉(weak flour) 120g
- ベーキングパウダー(B.P) 小さじ1/2(1/2Tsp)
作り方
-
1
バターを常温に戻す
Make sure butter into room temperature. -
2
薄力粉とベーキングパウダーをふるう
Sift weak flour and baking powder. -
3
オーブンを170℃に余熱する
Preheat the oven at 170℃. -
4
ボウルにバターと砂糖を入れクリーム状になるまで混ぜる
Put butter and sugar in a bowl and beat until creamy. -
5
卵とバニラエッセンスを加えて混ぜる
Mix in egg and vanilla essence until it turns light yellow. -
6
薄力粉とベーキングパウダーを少しずつ加えさっくり混ぜる
Add weak flour and baking powder little by little and fold. -
7
台に粉をふるう(分量外)
Spread some flour not to get stick on the cooking board. -
8
生地をめん棒で1cmくらいに伸ばす
Roll out the dough into 1cm of thickness by rolling rod. -
9
お好みの型で抜く
Press cookie frame. -
10
クッキングシートを敷いた天板に生地を並べる
Put baking paper on the baking sheet and set up dough. -
11
170℃のオーブンで20分ほど焼く
Bake them in about 20 minutes at 170℃ by oven.
きっかけ
家族や友だちによく作るクッキー❁ 毎回大好評〜!ぜひ作ってみてくださいね! 自分の英語の勉強のために、英語でも記載してあります。 あたたかい目で見て頂けると幸いです。 Please enjoy❁
- レシピID:1810027711
- 公開日:2020/02/15
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