照り焼き串焼き Teriyaki Skewers レシピ・作り方

照り焼き串焼き Teriyaki Skewers
  • 約30分
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
照り焼き味のバーベキュー串です。
Enjoy BBQ skewers with Teriyaki sauce.

材料(6本人分)

  • 鶏もも肉 300g
  • 塩・こしょう 少々
  • たまねぎ 1/2個
  • 赤パプリカ 1/2個
  • アスパラガス 3本
  • しいたけ 4個
  • A) 醤油・みりん・酒 各大さじ1.5
  • A) 砂糖 大さじ1/2
  • ---English---
  • Serves: 6 skewers
  • 10 1/2 oz Chicken thigh
  • A dash of Salt and pepper
  • 1/2 Onion
  • 1/2 Red bell pepper
  • 3 Asparagus
  • 4 Shiitake mushrooms
  • A: 1 1/2 Tbsp. Soy sauce
  • A: 1 1/2 Tbsp. Mirin
  • A: 1 1/2 Tbsp. Sake
  • A: 1/2 Tbsp. Sugar

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 鶏肉は一口大に切り、塩・こしょうで下味をつける。
  3. 3 玉ねぎはくし切りにする。
    赤パプリカは1cm幅に切って半分に切る。
    アスパラガスは1本を4等分に切る。
    椎茸は軸をとって半分に切る。
  4. 4 串に具材を順番にさし、オーブングリルで10~15分焼く。(8割火が通った状態まで焼く。)
  5. 5 小鍋にAをいれて煮立て、タレを作る。軽くとろみがついてきたら火を消す。
  6. 6 串に刺した具材の表面に、タレを塗って、さらに5分ほど焼く。仕上げに余ったタレを塗る。
  7. 7 <In English>
  8. 8 Cut the chicken thigh into bite-sized pieces, and sprinkle with salt and pepper.
  9. 9 Cut a onion into wedges. Cut a red bell pepper into 1/2 inch wide strips, and cut in half.
  10. 10 Cut the asparagus into 4 pieces.
  11. 11 Cut off the hard ends of the Shiitake mushrooms, and cut in half.
  12. 12 Skewer the ingredients, and grill in an oven for 10-15 minutes until 80% cooked.
  13. 13 Put the A: in a pot, and heat until the mixture has thickened lightly. Turn off the heat.
  14. 14 Baste all skewered ingredients with the sauce from previous STEP. Grill 5 more minutes.
  15. 15 Baste them with the remaining sauce to finish.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015461
  • 公開日:2017/01/26

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
バーベキューの肉料理鶏もも肉玉ねぎ
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

つくったよレポート(0件)

  • つくったよレポートはありません