照り焼き串焼き Teriyaki Skewers レシピ・作り方
材料(6本人分)
- 鶏もも肉 300g
- 塩・こしょう 少々
- たまねぎ 1/2個
- 赤パプリカ 1/2個
- アスパラガス 3本
- しいたけ 4個
- A) 醤油・みりん・酒 各大さじ1.5
- A) 砂糖 大さじ1/2
- ---English---
- Serves: 6 skewers
- 10 1/2 oz Chicken thigh
- A dash of Salt and pepper
- 1/2 Onion
- 1/2 Red bell pepper
- 3 Asparagus
- 4 Shiitake mushrooms
- A: 1 1/2 Tbsp. Soy sauce
- A: 1 1/2 Tbsp. Mirin
- A: 1 1/2 Tbsp. Sake
- A: 1/2 Tbsp. Sugar
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鶏肉は一口大に切り、塩・こしょうで下味をつける。
-
3
玉ねぎはくし切りにする。
赤パプリカは1cm幅に切って半分に切る。
アスパラガスは1本を4等分に切る。
椎茸は軸をとって半分に切る。 - 4 串に具材を順番にさし、オーブングリルで10~15分焼く。(8割火が通った状態まで焼く。)
- 5 小鍋にAをいれて煮立て、タレを作る。軽くとろみがついてきたら火を消す。
- 6 串に刺した具材の表面に、タレを塗って、さらに5分ほど焼く。仕上げに余ったタレを塗る。
- 7 <In English>
- 8 Cut the chicken thigh into bite-sized pieces, and sprinkle with salt and pepper.
- 9 Cut a onion into wedges. Cut a red bell pepper into 1/2 inch wide strips, and cut in half.
- 10 Cut the asparagus into 4 pieces.
- 11 Cut off the hard ends of the Shiitake mushrooms, and cut in half.
- 12 Skewer the ingredients, and grill in an oven for 10-15 minutes until 80% cooked.
- 13 Put the A: in a pot, and heat until the mixture has thickened lightly. Turn off the heat.
- 14 Baste all skewered ingredients with the sauce from previous STEP. Grill 5 more minutes.
- 15 Baste them with the remaining sauce to finish.
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Enjoy BBQ skewers with Teriyaki sauce.