南瓜コロッケ Pumpkin Croquettes レシピ・作り方

南瓜コロッケ Pumpkin Croquettes
  • 約30分
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
揚げずに出来る南瓜のチーズインコロッケ。Non-fried pumpkin cheese croquettes.

材料(12個人分)

  • かぼちゃ 400g
  • プロセスチーズ 30g
  • A) 塩 小さじ1/3
  • A) こしょう 少々
  • A) 刻んだくるみ 30g
  • B) パン粉 30g
  • B) 粉末パセリ 小さじ1
  • B) オリーブオイル 大さじ1
  • ---English---
  • Serves: 12 pieces
  • 0.8 oz Pumpkin
  • 1 oz Sliced cheese
  • A: 1/3 Tsp. Salt
  • A: A few dashes Pepper
  • A: 1 oz Chopped walnut
  • B: 1 oz Panko
  • B: 1 Tsp. Powdered parsley
  • B: 1 Tbsp. Olive oil

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 かぼちゃは皮を向き、一口大に切る。鍋にかぼちゃの高さの半分くらいまで水を入れ、蓋をして蒸し煮にする。
  3. 3 水分を完全にとばし、かぼちゃがやわらかくなったら、マッシャーでつぶしてAを入れて混ぜる。
  4. 4 プロセスチーズを12等分にする。つぶしたかぼちゃを12等分にし、プロセスチーズを包むようにして丸める。
  5. 5 フライパンに(B)を入れて焼き色がつくまで乾煎りする。
  6. 6 乾煎りしたフライパンに丸めたかぼちゃを入れ、転がしながらまんべんなくつける。お好みでピックを指す。
  7. 7 <In English>
  8. 8 Peel the pumpkin, and cut into bite-sized pieces.Put pumpkins in a pot.
  9. 9 Pour water into the pot until half of them is covered.Cover with a lid, and simmer.
  10. 10 When the liquid is gone and the pumpkins are soft, mash with a potato masher.
  11. 11 Add ingredients A: and mix .
  12. 12 Divide the sliced cheese into 12 portions, also divide the mushed pumpkin.
  13. 13 Wrap melty cheese with the mashed pumpkin to make a ball.
  14. 14 Pour ingredients B: into a pan, and fry until the color of Panko turns golden brown.
  15. 15 Put the pumpkin balls into the frying pan with the Panko mixture.
  16. 16 Shake the frying pan back and forth to cover the pumpkin balls with Panko.
  17. 17 Garnish each ball with a pick if you like.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015348
  • 公開日:2017/01/25

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
かぼちゃコロッケハロウィン向けアレンジ
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

    スタンプした人はまだいません。
  • 最近スタンプした人

    スタンプした人はまだいません。
  • 最近スタンプした人

    スタンプした人はまだいません。

つくったよレポート(1件)

  • RUYI
    RUYI
    2017/02/22 19:19
    南瓜コロッケ Pumpkin Croquettes
    揚げずに作れるので片付けも楽でいいですね(^_^)

関連カテゴリ