鮭茶漬け / Ochazuke レシピ・作り方
- 約15分
楽天レシピ
公式
焼き鮭をのせたシンプルなお茶漬け。だし汁の代わりにお茶をかけても。Green tea is fine instead of Dashi stock.
材料(2人分)
- 炊いたごはん 茶碗2杯分
- 鮭 1切れ
- 塩 小さじ1/4
- 刻みのり 適量
- 三つ葉 適量
- A) だし汁 300 ml
- A) 塩 少々
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2 bowls (7 oz) Cooked rice
- 1 piece of Salmon
- 1/4 Tsp. Salt
- A pinch of Shredded Nori seaweed
- Mitsuba As you like
- A: 10 fl oz (hot) Dashi
- A: A dash of Salt
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鮭は塩をまぶし、フライパン(またはグリル)で両面こんがりと焼く。皮と骨を取り除いてほぐす。
- 3 茶碗にごはん、鮭を盛り、Aをかけて三つ葉を添え、海苔をちらす。
- 4 <In English>
- 5 Sprinkle the salt on the salmon. Put in a pan and fry both side until golden brown.
- 6 Remove the skin and bones, and flake the salmon.
- 7 Put the rice into individual bowls. Place the salmon on top, and pour the ingredients A:.
- 8 Put the Mitsuba, and sprinkle the shredded nori seaweed.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 Simple recipe, put cooked salmon on boiled rice.
- レシピID:1460015336
- 公開日:2017/01/25
楽天レシピのレシピ
関連情報
レポートを送る
0 件
つくったよレポート(0件)
- つくったよレポートはありません