そばのサラダ/Soba Noodles Salad レシピ・作り方
材料(2人分)
- そば 1玉 (160g)
- 乾燥ひじき 4g
- 水菜 1株(50g)
- ミニトマト 6個
- スイートコーン 30g
- 桜えび 5g
- いりごま 適量
- (A)酢 大さじ4
- (A)味噌 大さじ1と1/2
- (A)ごま油 大さじ1
- (A)砂糖 大さじ1/2
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 1 portion (3 1/2 oz) Soba noodles
- 1 Tbsp. Hijiki seaweed
- A bunch(2 oz) Potherb mustard
- 6 Cherry tomatoes
- 1 oz Sweet corn
- 2 Tsp. Sakura shrimp
- To taste Roasted sesame seeds
- A: 4 Tbsp. Vinegar
- A: 1 1/2 Tbsp. Miso
- A: 1 Tbsp. Sesame oil
- A: 1/2 Tbsp. Sugar
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 ひじきは水で戻し、ざるにあけて水気をよく切る。
- 3 水菜はざく切りに、ミニトマトは半分に切る。
- 4 鍋に湯を沸かし、そばを表示通りの時間ゆでる。冷水でしめ、ざるにあけて水気をしっかり切る。
- 5 ボールにそばとひじきを入れて混ぜ合わせる。
- 6 皿にそばとひじきを盛り、水菜、ミニトマトとスイートコーンをのせて、よく混ぜ合わせた(A)をかける。仕上げに桜えびとごまをちらす。
- 7 <In English>
- 8 Soak the hijiki seaweed in water to soften, and drain well with a sieve.
- 9 Cut the potherb mustard into bite-size chunks, and cut the cherry tomato's in half.
- 10 Bring water to the boil in another pot, and boil the Soba noodles by the instructions.
- 11 Drain the Soba noodles well and place in a bowl.
- 12 Put the soba noodles and hijiki seaweed in a bowl, and mix.
- 13 Place them in a bowl, and put the potherb mustard, cherry tomatoes and sweet corns.
- 14 Pour the mixture of ingredients A, and sprinkle the sakura shrimp.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。
おいしくなるコツ
そばにひじきを混ぜ込んで食物繊維アップ! Soba noodles and hijiki seaweed are contained rich dietary fibers.
- レシピID:1460015300
- 公開日:2017/01/25
楽天レシピのレシピ
関連情報
レポートを送る
0 件
つくったよレポート(0件)
- つくったよレポートはありません
Make Soba noodles into salad with a lot of vegetables.