ふろふき大根 / Radish with Miso レシピ・作り方
- 1時間以上
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公式
柚子の香りが食欲そそる、大根を軟らかく煮たほっこりおかず。The aroma of Yuzu will stimulate your appetite.
材料(2人分)
- 大根 2/3本
- 米のとぎ汁 かぶる程度(1000ml)
- だし汁 600ml
- 塩 ひとつまみ
- (A)赤味噌 大さじ3
- (A)砂糖 大さじ1
- (A)酒 大さじ1.5
- (A)みりん 大さじ1.5
- 柚子皮(あれば) 適量
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2/3 Daikon radish
- 4 US cups Water after washing rice
- 2 1/3 US cups Dashi stock
- A pinch of Salt
- Yuzu rind, If you like
- A:3 Tbsp. Dark-brown Miso
- A:1 Tbsp. Sugar
- A:1 1/2 Tbsp Sake
- A:1 1/2 Tbsp. Mirin
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 大根は3㎝厚さに切って皮を向き、面取りをして十字に切り込みを入れる。(かくし包丁)
- 3 鍋に大根と米のとぎ汁を入れ火にかける。串がすっとささるまで弱火で40分ほど煮る。
- 4 ざるにあけて大根を洗い、鍋にだし汁と塩をいれて大根を戻し、弱火で30分ほど煮る。
- 5 Aをよく混ぜ合わせて小鍋にいれ、混ぜながら弱火で1~2分煮詰めて味噌だれを作る。
- 6 器に大根を盛りつけ、味噌だれをかけて柚子皮をちらす。
-
7
English:
Cut the Daikon radish into 1 1/2 inch (3cm) thick. - 8 Peel and bevel the edges , and make a cross-shape incision on one end.
- 9 Place the Daikon radish in a pot, and pour in the water in which rice has been washed.
- 10 Simmer over a low heat until tender by sticking a skewer into the Daikon radish (40 min).
- 11 Drain the Daikon radish on a sieve, and wash with water.
- 12 Place the Dashi and salt in a pot, and add the Daikon radish.
- 13 Simmer over a low heat for 30 minutes.
- 14 Mix well the ingredients A and place in another pot.
- 15 Stir the mix over a low heat for 1-2 minutes.
- 16 Arrange the Daikon radish in a bowl and pour on the miso sauce.
- 17 Place the shredded Yuzu rind on top of it.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピ。 やわらかい大根を楽しんで。 Enjoy the soft texture of radish.
- レシピID:1460015295
- 公開日:2017/01/25
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