鮭の味噌漬け / Grilled Salmon レシピ・作り方
材料(2人分)
- 鮭 2切れ
- 塩 少々
- (A)味噌 大さじ4
- (A)みりん 小さじ2
- (A)酒 小さじ2
- 大根おろし ※あれば 適量
- 大葉 ※あれば 2枚
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2 (7.1 oz) Salmons
- A pinch of Salt
- A:4 Tbsp. Miso
- A:2 Tsp. Mirin
- A:2 Tsp. Sake
- Grated daikon radish if you like
- 2 Shiso Leaves, if you like
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鮭に塩少々ふり、30分ほどおく。
- 3 キッチンペーパーで水気をよくふき取る。
- 4 Aをよく混ぜ合わせる。
- 5 ラップの上にAの半量を塗り、鮭をのせて残りのAをまんべんなく塗って包む。ジップロックにいれて一晩浸けておく。
- 6 Aをきれいにふきとり、オーブンシートにのせてグリルで10分、裏返して5分、計15分焼く。
- 7 お好みで、大根おろし、大葉とともに盛り付ける。
- 8 <In English>
- 9 Sprinkle the salt on the salmons, and leave them for 30 minutes.
- 10 Wipe off the water from the salmons with kitchen paper.
- 11 Mix the ingredients A: well.
- 12 Spread the half A: on the plastic wrap, and put the salmons on it.
- 13 Spread the remaining mixture on the salmons, and wrap them.
- 14 Place in a plastic bag, and soak overnight.
- 15 Wrap off the Miso texture, and put them on the parchment paper.
- 16 Cook in a grill for 10 minutes.
- 17 Turn over the salmons, and cook for 5 minutes, total baking time is 15 minutes.
- 18 Serve grilled salmon with grated daikon radish and Shiso leaves if you like.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピ。一晩漬け込んでしっかり味に。 Rich taste to soak overnight.
- レシピID:1460015294
- 公開日:2017/01/25
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- カテゴリ
- 鮭全般
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あ~ち2020/02/17 15:21少し焦がしてしまいましたが、、、美味しかったです。またつくりたいと思います。