厚揚げのたっぷり野菜あんかけ(English○) レシピ・作り方
材料(2人分)
- 厚揚げ
- 140〜150g
- しめじ
- 1袋
- 人参
- 1/4本
- 玉ねぎ
- 1/2個
- ★水
- 200cc
- ★有機しょうゆ
- 大さじ2
- ★みりん
- 大さじ2
- ★昆布だし
- 小さじ1
- ☆水
- 大さじ1
- ☆片栗粉
- 大さじ1/2
- ーーIn Englishーー
- (2 servings)
- Fried tofu (Atsuage)
- 140-150 g
- Shimeji mushroom
- 1 pack
- Carrots
- 1/4
- Onions
- 1/2
- ★Water
- 200 cc
- ★Soy sauce*
- 2 tbsp
- ★Mirin
- 2 tbsp
- ★Kelp stock
- 1 tsp
- ☆Water
- 1 tbsp
- ☆Potato starch
- 1/2 tbsp
- * is organic
作り方
-
- 1
- 人参は千切りに、玉ねぎは薄切りにする。
☆は混ぜておく。
-
- 2
- フライパンで油揚げを両面焼く。
焼ければ皿に移しておく。
*焼くのにオイルは使用しなくてよい。
-
- 3
- 小鍋に★、人参→玉ねぎ→しめじの順に加えて、柔らかくなるまで煮る。
-
- 4
- 3に☆を加えてまぜ、とろみをつける。
-
- 5
- 厚揚げをお皿に盛り付け、4のあんかけをその上にかければ完成!
-
- 6
- ーーIn Englishーー
-
- 7
- Slice the onion and cut the carrots into long thin strips.
Mix together ☆.
-
- 8
- Cook Fried tofu on both sides in a frying pan.
*No oil needed.
-
- 9
- In a small pot, add ★, carrots→onions→shimeji in this order and boil till they are tender.
-
- 10
- Add ☆ to 9 to thicken.
-
- 11
- Serve fried tofu on a dish and put 10(starchy sauce) on it. DONE!!
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