厚揚げのたっぷり野菜あんかけ(English○) レシピ・作り方
材料(2人分)
- 厚揚げ 140〜150g
- しめじ 1袋
- 人参 1/4本
- 玉ねぎ 1/2個
- ★水 200cc
- ★有機しょうゆ 大さじ2
- ★みりん 大さじ2
- ★昆布だし 小さじ1
- ☆水 大さじ1
- ☆片栗粉 大さじ1/2
- ーーIn Englishーー
- (2 servings)
- Fried tofu (Atsuage) 140-150 g
- Shimeji mushroom 1 pack
- Carrots 1/4
- Onions 1/2
- ★Water 200 cc
- ★Soy sauce* 2 tbsp
- ★Mirin 2 tbsp
- ★Kelp stock 1 tsp
- ☆Water 1 tbsp
- ☆Potato starch 1/2 tbsp
- * is organic
作り方
-
1
人参は千切りに、玉ねぎは薄切りにする。
☆は混ぜておく。 -
2
フライパンで油揚げを両面焼く。
焼ければ皿に移しておく。
*焼くのにオイルは使用しなくてよい。 - 3 小鍋に★、人参→玉ねぎ→しめじの順に加えて、柔らかくなるまで煮る。
- 4 3に☆を加えてまぜ、とろみをつける。
- 5 厚揚げをお皿に盛り付け、4のあんかけをその上にかければ完成!
- 6 ーーIn Englishーー
-
7
Slice the onion and cut the carrots into long thin strips.
Mix together ☆. -
8
Cook Fried tofu on both sides in a frying pan.
*No oil needed. - 9 In a small pot, add ★, carrots→onions→shimeji in this order and boil till they are tender.
- 10 Add ☆ to 9 to thicken.
- 11 Serve fried tofu on a dish and put 10(starchy sauce) on it. DONE!!
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