作り方
-
- 1
- 茄子は縦半分に切って皮目に斜めに細かく切り込みを入れる。フライパンに揚げ油を1センチくらい入れ、皮を下にしてナスを並べ、中火にかける。
-
- 2
- 途中裏返し、箸で押さえてみて柔らかくなるまで揚げ焼きにする。紙にとって油を切り、そばつゆを入れた平らな容器に並べ、冷ます。
-
- 3
- 生姜とねぎは千切りにし、茄子の上に散らす。
-
- 4
- Half egg plants lengthwise. Make slits on skin side. Pour veg oil in a pan.
-
- 5
- Lay egg plants in the pan, put on medium heat. Brown both sides, drain on paper.
-
- 6
- Pour soba tsuyu in a shallow dish. Lay egg plants while hot.
-
- 7
- Garnish with julliened ginger and green onion.
つくったよレポート(
0
件)
つくったよレポートはありません