材料(4人分)
- 金目鯛 alfonsino
- 4切れ pieces
- 醤油 soy sauce
- 100cc
- 酒 sake
- 50cc
- みりん mirin
- 150cc
- 三温糖 brown sugar
- 45g
- 生姜 ginger
- ひとかけ a piece
作り方
-
- 1
- フライパンに醤油、酒、みりん、三温度糖、スライスした生姜を入れ、煮立たせる。魚を加えて落し蓋をし、煮立ったら中火にして10分くらい、火が通るまで煮る。
-
- 2
- 落し蓋をとり、2~3分、好みの濃さになるまで煮詰める。
-
- 3
- Boil soy sauce, sake, mirin, sugar, sliced ginger in a skillet. Add fish.
-
- 4
- Cover directly on fish with parchment paper. Bring to boil, turn the heat to medium.
-
- 5
- Cook until done for 10min, remove the cover, turn the heat high, cook until thick.