お餅で作るいちご大福 Ichigo Daifuku レシピ・作り方

お餅で作るいちご大福 Ichigo Daifuku
  • 約15分
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
お餅で簡単に作る方法をご紹介します。You can make easily with Mochi. Wrap strawberry.

材料(2個人分)

  • もち 2個(100g)
  • 大さじ3
  • 砂糖 大さじ1
  • 片栗粉 適量
  • いちご 2個
  • 粒あんこ 60g
  • ---English---
  • Serves: 2 pieces
  • 2 pieces (3 1/2 oz) Mochi rice cakes
  • 3 Tbsp. Water
  • 1 Tbsp. Sugar
  • 1/3 US cup Katakuriko
  • 2 Strawberry
  • 2 oz Anko

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 もちは1cm角に切る。いちごはヘタを取る。
  3. 3 小鍋にもちと水大さじ2をいれて火にかけ、沸騰したら弱火にし、蓋をして2分煮る。
  4. 4 一度火を止めて、木べらでよく混ぜ合わせる。
    もちがやわらかくなったら砂糖と水大さじ1を加えて混ぜながら火にかける。
  5. 5 水分が飛んだら火を止め、なめらかになるまで練り混ぜる。
  6. 6 片栗粉を適量しいたバットの上に、混ぜ合わせたもちをのせ、両面に片栗粉をまぶす。
  7. 7 片栗粉をまぶしたもちを半分に切り、あんこで包んだいちごをそれぞれ包む。
  8. 8 <In English>
  9. 9 Cut mochi rice cakes into 1/2 inch pieces. Hull the strawberries.
  10. 10 Heat the mochi rice cakes and 2 Tbsp. Water in a pot over the heat.
  11. 11 When water comes to boil, turn to the low heat, and boil with a lid for 2 minutes.
  12. 12 Turn off the heat, mix well with wooden spatula.
  13. 13 When mochi rice cakes becomes soft, add sugar and 1 Tbsp. water, and mix over the heat.
  14. 14 When all the water cooked out, turn off the heat. Mix well until smooth.
  15. 15 Sprinkle the Katakuriko on a cooking tray. Put the mochi dough on it.
  16. 16 Sprinkle the Katakuriko on the both sides of the mochi dough. Cut the dough in half.
  17. 17 Wrap the strawberry with the red bean paste, and wrap it with the dough.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015430
  • 公開日:2017/01/25

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
大福いちご
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

つくったよレポート(0件)

  • つくったよレポートはありません