お餅で作るいちご大福 Ichigo Daifuku レシピ・作り方
材料(2個人分)
作り方
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1
材料です。
Ingredients. - 2 もちは1cm角に切る。いちごはヘタを取る。
- 3 小鍋にもちと水大さじ2をいれて火にかけ、沸騰したら弱火にし、蓋をして2分煮る。
-
4
一度火を止めて、木べらでよく混ぜ合わせる。
もちがやわらかくなったら砂糖と水大さじ1を加えて混ぜながら火にかける。 - 5 水分が飛んだら火を止め、なめらかになるまで練り混ぜる。
- 6 片栗粉を適量しいたバットの上に、混ぜ合わせたもちをのせ、両面に片栗粉をまぶす。
- 7 片栗粉をまぶしたもちを半分に切り、あんこで包んだいちごをそれぞれ包む。
- 8 <In English>
- 9 Cut mochi rice cakes into 1/2 inch pieces. Hull the strawberries.
- 10 Heat the mochi rice cakes and 2 Tbsp. Water in a pot over the heat.
- 11 When water comes to boil, turn to the low heat, and boil with a lid for 2 minutes.
- 12 Turn off the heat, mix well with wooden spatula.
- 13 When mochi rice cakes becomes soft, add sugar and 1 Tbsp. water, and mix over the heat.
- 14 When all the water cooked out, turn off the heat. Mix well until smooth.
- 15 Sprinkle the Katakuriko on a cooking tray. Put the mochi dough on it.
- 16 Sprinkle the Katakuriko on the both sides of the mochi dough. Cut the dough in half.
- 17 Wrap the strawberry with the red bean paste, and wrap it with the dough.
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