お餅で作るいちご大福 Ichigo Daifuku レシピ・作り方

お餅で作るいちご大福 Ichigo Daifuku
  • 約15分
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お餅で簡単に作る方法をご紹介します。You can make easily with Mochi. Wrap strawberry.

材料(2個人分)

  • もち 2個(100g)
  • 大さじ3
  • 砂糖 大さじ1
  • 片栗粉 適量
  • いちご 2個
  • 粒あんこ 60g
  • ---English---
  • Serves: 2 pieces
  • 2 pieces (3 1/2 oz) Mochi rice cakes
  • 3 Tbsp. Water
  • 1 Tbsp. Sugar
  • 1/3 US cup Katakuriko
  • 2 Strawberry
  • 2 oz Anko

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 もちは1cm角に切る。いちごはヘタを取る。
  3. 3 小鍋にもちと水大さじ2をいれて火にかけ、沸騰したら弱火にし、蓋をして2分煮る。
  4. 4 一度火を止めて、木べらでよく混ぜ合わせる。
    もちがやわらかくなったら砂糖と水大さじ1を加えて混ぜながら火にかける。
  5. 5 水分が飛んだら火を止め、なめらかになるまで練り混ぜる。
  6. 6 片栗粉を適量しいたバットの上に、混ぜ合わせたもちをのせ、両面に片栗粉をまぶす。
  7. 7 片栗粉をまぶしたもちを半分に切り、あんこで包んだいちごをそれぞれ包む。
  8. 8 <In English>
  9. 9 Cut mochi rice cakes into 1/2 inch pieces. Hull the strawberries.
  10. 10 Heat the mochi rice cakes and 2 Tbsp. Water in a pot over the heat.
  11. 11 When water comes to boil, turn to the low heat, and boil with a lid for 2 minutes.
  12. 12 Turn off the heat, mix well with wooden spatula.
  13. 13 When mochi rice cakes becomes soft, add sugar and 1 Tbsp. water, and mix over the heat.
  14. 14 When all the water cooked out, turn off the heat. Mix well until smooth.
  15. 15 Sprinkle the Katakuriko on a cooking tray. Put the mochi dough on it.
  16. 16 Sprinkle the Katakuriko on the both sides of the mochi dough. Cut the dough in half.
  17. 17 Wrap the strawberry with the red bean paste, and wrap it with the dough.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015430
  • 公開日:2017/01/25

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つくったよレポート(2件)

  • ゆきじゅん
    ゆきじゅん
    2022/02/01 13:18
    お餅で作るいちご大福 Ichigo Daifuku
    親子で一緒に作りました。
    子供に包んでもらいました♪
    とても美味しかったです!
  • ミーちゃんの日々
    ミーちゃんの日々
    2022/01/11 17:20
    お餅で作るいちご大福 Ichigo Daifuku
    必死に綴じ目に集中して、いちこが頭を突き破ってしまいました(笑)
    倍量で作りました。思ったより食べごたえもあり、またチャレンジしたいと思います!
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