ローストビーフ寿司 RoastBeef Sushi レシピ・作り方
- 1時間以上
楽天レシピ
公式
手作りローストビーフの寿司です。Hand-formed beef Sushi, put roast beef on vinegar rice.
材料(18個人分)
- 牛ブロック肉 250g
- 塩 小さじ1/3
- こしょう 少々
- すりおろしにんにく 小さじ1/2
- 練りわさび 適量
- 米 1合
- 水 1カップ
- A)酢 大さじ2
- A)砂糖 大さじ2
- A)塩 小さじ1/3
- ---English---
- Serves: 18 pieces
- 9 oz Beef
- 1/3 Tsp. Salt
- A dash Pepper
- 1/2 Tsp. Grated garlic
- To taste Wasabi
- 4/3 US cup Rice
- 3/4 US cup Water
- A: 2 Tbsp. Vinegar
- A: 2 Tbsp. Sugar
- A: 1/3 Tsp. Salt
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 火の通りを良くするため、牛肉は15分以上、常温にだしておく。
- 3 米を洗い、水を切ってざるにいれ、30分浸水させておく。
- 4 下準備の米を炊飯器にいれ、普通に炊く。
- 5 牛肉に塩・こしょう、にんにくのすりおろしをよくすり込む。
- 6 フライパンに油をいれて熱し、牛肉の全面を強火でさっと焼く。弱火にし。蓋をして10分蒸し焼きにする。(途中ひっくり返す)
- 7 牛肉をアルミホイルで包み30分ほど落ち着かせる。
- 8 ごはんが炊けたらボールに移し、Aを加えて混ぜ、酢飯を作る。冷めたらラップで一口大ににぎる。
- 9 牛肉を薄く切り、酢飯にのせ、わさびを添える。
- 10 <In English>
- 11 Let the beef uncool to room temperature (Keep it out of the fridge for more than 15 min.)
- 12 Wash the rice, and drain it well using a strainer.
- 13 Then put the rice in a bowl, and add water. Let it sit for 30 min.
- 14 Put the rice prepared in into a rice cooker, and cook as usual.
- 15 Sprinkle the salt, pepper, and grated garlic on beef, and rub them.
- 16 Heat the oil in a frying pan, and cook all surfaces of beef over high heat.
- 17 Turn to the low heat, cover with a lid, cook for 10 min., turning halfway through cooking.
- 18 Wrap the beef with a tinfoil, and keep them for 30 min.
- 19 When the rice is cooked, add the mixture of the ingredients A:, and mix.
- 20 hen it becomes cool, form into bite-sized pieces.
- 21 Cut the beef into thin slices, and put on the bite-sized rice.
- 22 Put the wasabi on each piece.
楽天レシピのレシピ
関連情報
レポートを送る
0 件
つくったよレポート(0件)
- つくったよレポートはありません