豆腐のお好み焼き Tofu Okonomiyaki レシピ・作り方
- 約30分
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公式
豆腐と片栗粉で作るグルテンフリーのお好み焼きです。Gluten Free recipe using with Tofu and Katakuriko.
材料(2人分)
- 豚薄切り肉 80g
- キャベツ 100g
- 長ねぎ 1/3
- 桜えび 小さじ1
- 紅しょうが 大さじ1
- 木綿豆腐 1丁
- 卵 1個
- 片栗粉 大さじ4
- 油 大さじ1
- <トッピング>
- お好み焼きソース 適量
- 鰹節・青のり 適量
- マヨネーズ お好みで
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 3 oz. Thinly sliced pork
- 3 1/2 oz. Cabbage
- 1/3 Naga-negi onion
- 1 Tsp. Sakura shrimp
- 1 Tbsp. Beni shoga
- 1 (10 oz) Silken tofu
- 4 Tbsp. Katakuriko
- 1 Tbsp. Oil
- ---Topping---
- Okonomiyaki sauce To taste
- Dried bonito flakes To taste
- Aonori seaweed flake To taste
- Mayonnaise To taste
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 豚肉は一口大に、キャベツと長ねぎは粗みじん切りにする。
- 3 ボールに豆腐をいれてブレンダー(またはFP)でなめらかにし、卵、片栗粉の順に加えてよく混ぜ合わせる。
- 4 ボールにキャベツ、長ねぎ、桜えび、紅しょうがをいれてヘラでざっくり混ぜ合わせる。
- 5 フライパンに油(半量)をいれて熱し、生地(半量)をいれて豚肉(半量)をのせる。生地が固まったら裏返し、蓋をして弱めの中火で3分焼く。(2枚目も同様にして焼く)
- 6 皿に盛り、トッピングをかける。
- 7 <In English>
- 8 Cut the pork into bite-sized pieces, and chop the cabbage and Naga-negi onion coarsely.
- 9 Put the Tofu in a bowl, and stir with an food processor until smooth.
- 10 Mix tofu, cabbage, sakura shrimp and pickled ginger lightly with spatula in the bowl.
- 11 Heat the half of oil in a frying pan.
- 12 Pour the half of the mixture, and place the half of pork on it.
- 13 When it cooked, turn it over, and heat with a lid over the medium heat for about 3 min.
- 14 Cook one more Okonomiyaki in the same way.
- 15 Place the Okonomiyaki on a plate, and sprinkle the toppings on top.
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- その他のお好み焼
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