なすと水菜のわさマヨ和え レシピ・作り方
材料(2人分)
- ナス Eggplant 2本
- 水菜 Mizuna 1〜2束/A bundle or 2
- わさび Wasabi 1cm
- マヨネーズ Mayonnaise 大さじ1 /1tbsp
- めんつゆ Mentsuyu 大さじ1 /1tbsp
作り方
-
1
ナスは輪切りにして約5分水でアク抜きする。
Cut eggplant in round slices and soak then in water for about 5min. -
2
ナスをレンジ600wで2分加熱する。
Heat up the eggplants for 2min at 600w. -
3
水菜は食べやすい長さ(4-5cm)に切る。
Cut Mizuna in approx. 4-5cm (however long it’s easy to eat). -
4
水菜をレンジ600wで2分加熱する。
Heat up Mizuna in 2min at 600w. -
5
ナスと水菜の水気をよく切る。
Drain the eggplants and Mizuna well. -
6
盛り付けるお皿にわさび、マヨネーズ、麺つゆを混ぜる。
Mix wasabi, mayo and mentsuyu in another bowl. -
7
水気が切れた野菜を調味料のお皿でよく混ぜて完成。
Add the eggplant and Mizuna into the previous bowl and mix well.
きっかけ
冷蔵庫に残ってた野菜を消費するために作りました。I made this when I only had eggplant and mizuna left in the fridge.
おいしくなるコツ
ナスと水菜の水気をよく切ると調味料がよく混ざります。Drain the vegetables well enough to flavor them well.
- レシピID:1140057762
- 公開日:2023/03/08
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