材料(2~3人分)
- ご飯
- 茶碗1杯分
- 合いびき肉
- 200g
- 玉ねぎ
- 1/2個
- ピーマン
- 2個
- 人参
- 1/2個
- ●カレー粉
- 大さじ2
- ●ウスターソース
- 大さじ1
- ●ケチャップ
- 大さじ2
- ●塩
- 小さじ1/2
- ●砂糖
- 小さじ1/2
- ●水
- 1カップ(200cc)
- サラダ油
- 大さじ1
- (2~3 servings)
- White Rice(cooked)
- 1 serving
- Ground pork and beef
- 200g
- Onion
- 1/2 piece
- Green Pepper
- 2 piece
- Carrot
- 1/2 piece
- ●Curry Powder
- 2 Tablespoon
- ●Worcester sauce
- 1 Tablespoon
- ●Ketchup
- 2 Tablespoon
- ●Salt
- 1/2 Teaspoon
- ●Sugar
- 1/2 Teaspoon
- ●Water
- 1 cup(200cc)
- Vegetable Oil
- 1 Tablespoon
作り方
-
- 1
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- 玉ねぎ、ピーマン、人参をみじん切りにする。
-
- 2
-
- ●を小鉢に合わせて混ぜておく。
-
- 3
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- フライパンを中火で熱してサラダ油を入れ、(1)の野菜を3~4分炒める。
-
- 4
-
- 合いびき肉を加えて、肉の色が変わるまで炒める。
-
- 5
-
- (2)の調味料を加えて汁気がなくなるまで煮る。
-
- 6
-
- これくらいになれば出来上がり。
-
- 7
- Mince onion, green pepper and carrot. Mix ●in a small bowl.
-
- 8
- Heat vegetable oil over medium heat in a frying pan, cook vegetables for 3~4 minutes.
-
- 9
- Add ground beef and pork, and sir until meat is cooked.
-
- 10
- Add seasonings, and stir until the juice is gone.
おいしくなるコツ
汁気がなくなるまでしっかり炒める☆Stir well until the juice is totally gone☆
きっかけ
辛い物が食べたくて☆In a mood for spicy food☆
関連情報
- カテゴリ
-
ドライカレー
- 料理名
-
ドライカレー Dry Curry
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