おせちに!黒豆煮 / Kuromame レシピ・作り方
材料(黒豆300g人分)
- 黒豆 300g
- 水 黒豆の3~4倍
- ※ホウロウ鍋でない場合は5~6倍のお水
- A)砂糖 150g
- A)醤油 大さじ1
- A)塩 少々
- ---English---
- 10 1/2 oz Black soy beans
- 4 3/4 US cups Water
- *Not porcelain pot, prepare 60 oz water
- A: 5 1/2 oz Sugar
- A: 1 Tbsp. Soy sauce
- A: A dash Salt
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. -
2
黒豆をさっと洗い、水に6時間以上漬ける。
そのまま火にかけるので、大きめの鍋に入れ準備すると便利です。 - 3 (A)を加えて、中火にかけ沸騰したらアクをとる。
- 4 落し蓋をして、さらに蓋をして弱火で2時間程度煮る。
- 5 煮汁につけたまま、冷ます。
- 6 <In English>
- 7 Rinse the black soy beans.
- 8 Put the black soy beans in a large pot, and pour in water and leave for more than 6 hours.
- 9 Add the ingredients A: to the pot, and heat over medium heat, removing the scum.
- 10 Place a drop lid, and cover with a lid. Simmer over low heat for 2 hours.
- 11 Let them cool, keep in soy bean broth.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 You can leave it for a few days, so you can cook in advance.
- レシピID:1460015375
- 公開日:2017/01/25
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- カテゴリ
- 黒豆
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