ぶりの照焼き Amberjack Teriyaki レシピ・作り方
- 約30分
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公式
米粉を使用したグルテンフリーのぶりの照り焼きです。甘辛ダレが食欲そそります。Gluten Free recipe, using rice flour.
材料(2人分)
- ぶり 2切れ(200g)
- 塩 少々
- 米粉 適量
- 長ねぎ 1/2
- 油 大さじ1
- (A)たまり醤油 大さじ1
- (A)みりん 大さじ1
- (A)酒 大さじ1
- (A)砂糖 小さじ1
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2 fillets (7 oz.) Amberjack/yellowtail
- A pinch of Salt
- Adequate amount of Rice flour
- 1/2 Naga-negi onion
- 1 Tbsp. Oil
- A: 1 Tbsp. Tamari soy sauce
- A: 1 Tbsp. Mirin
- A: 1 Tbsp. Sake
- A: 1 Tsp. Sugar
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. -
2
ぶりに塩をふり、15分以上おいておく。
出てきた水気をキッチンペーパーでしっかりふきとる。 - 3 ぶりの両面に米粉を薄くまぶず。ねぎは4等分に切る。
- 4 フライパンに油をいれて熱し、ぶりと長ねぎをいれて中火で両面こんがりと焼く。
- 5 合わせたAをいれて煮立て、魚に絡めながらとろみがついてきたところで火を止める。
- 6 <In English>
- 7 Sprinkle the salt on the Japanese amberjack fillets, and keep for about more than 15 min.
- 8 Wipe off the excess water with paper towel.
- 9 Coat both side of the Japanese Amberjack with the rice flour.
- 10 Cut the Naga-negi onion into 4 pieces.
- 11 Heat the oil in a frying pan, and fry the fish and Naga-negi onikon until browned.
- 12 Pour the mixture A: into the frying pan, and bring to boil.
- 13 Simmer the sauce while coating the fish. When it has thickened, turn off the heat.
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- ぶりの照り焼き
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アラフォーの徒然ご飯2021/06/14 18:00甘辛タレがすごく美味しかったです♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪