鶏肉の照り焼き Chicken Teriyaki レシピ・作り方
材料(2~3人分)
- 鶏もも肉
- 350g~400g
- ☆醤油
- 大さじ2
- ☆みりん
- 大さじ1
- ☆砂糖
- 大さじ1
- ☆料理酒
- 大さじ1
- サラダ油
- 大さじ1
- (2~3 servings)
- Chicken thigh
- 350g~400g
- ☆Soy Sauce
- 2 Tablespoon
- ☆Mirin(Sweet sake)
- 1 Tablespoon
- ☆Sugar
- 1 Tablespoon
- ☆Sake for cooking
- 1 Tablespoon
- Vegetable Oil
- 1 Tablespoon
作り方
-
- 1
-
- 鶏もも肉の余分な皮や脂は切手除いておく。筋を切るように2センチ間隔で切れ目を入れておく。
-
- 2
-
- ☆の調味料を小鉢に合わせておく。
-
- 3
-
- フライパンを中火で熱してサラダ油を入れ、鶏もも肉の皮を下にして3分程焼く。裏返して少し火を弱めて4~5分焼く。
-
- 4
-
- 脂がたくさん出るのでペーパータオルでふき取って、(2)を入れて2分ほど煮詰めて垂れを絡める(途中1~2回裏返す)。
-
- 5
-
- タレが少なくなったらお皿に取り、冷やす。
-
- 6
-
- 食べやすい大きさに切る。
-
- 7
- Remove extra fat and skin from chicken thigh, cut muscle if needed.
-
- 8
- Mix ☆ in a small bowl.
-
- 9
- Heat vegetable oil over medium heat in a frying pan, cook chicken for 3 minutes.
-
- 10
- Turn over, lower the heat and cook for 4~5 minutes. Remove extra oil with paper towel.
-
- 11
- Add (2) and cook for 2 minutes (turn over the chicken for 1 or 2 times)
-
- 12
- Simmer until the sauce is simmered, place on the plate and cool.
-
- 13
- Cut into serving prices.
おいしくなるコツ
火加減に注意して☆ Try not to burn and control the heat☆
きっかけ
メニューに悩んだらこれ One of the best Chicken recipe☆
つくったよレポート(
0
件)
つくったよレポートはありません