材料(4人分)
- じゃがいも potatoes
- 3個
- 豚挽肉 ground pork
- 200g
- サラダ油 veg oil
- 大1Tbsp
- 生姜 ginger
- 1かけ piece
- 砂糖 sugar
- 大2.5Tbsp
- みりん mirin
- 大1Tbsp
- 醤油 soy sauce
- 大4Tbsp
- 水 water
- 150cc(3/4cup)
- 片栗粉 corn starch
- 大1Tbsp
- グリーンピース peas
- 30g (1oz)
作り方
-
- 1
- ジャガイモは皮をむき、食べやすい大きさに切る。しょうがはみじん切りにする。
-
- 2
- 圧力鍋にサラダ油を熱し、挽肉を入れて炒める。生姜、調味料を入れて2~3分炒め、ジャガイモも入れて全体に油をまわす。
-
- 3
- 水を加えて蓋をして沸騰させ、おもりが動いてから1分煮、5分蒸らす。片栗粉を水少々で溶いて加える。グリーンピースも加えてひと煮立ちさせる。
-
- 4
- Peel & cut potatoes. Chop ginger. Brown ground pork in pressure cooker w/ veg. oil.
-
- 5
- Add ginger, seasonings, stir a few min, add potatoes, stir, add water, put lid on.
-
- 6
- Bring to boil, lower heat, cook 1more min, turn heat off, let stand 5 min.
-
- 7
- Dissolve corn starch in a Tbsp of water, add in the cooker, add peas, let simmer a min.