抹茶のブリュレ Matcha Brûlée レシピ・作り方
- 約30分
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公式
豆乳で作った、あっさりとしたブリュレです。Healthy recipe using soy milk instead of fresh cream.
材料(ココット2個人分)
- 9cmのココット 2個
- 卵黄 3個
- A)抹茶 小さじ2
- A)グラニュー糖 40g
- 豆乳 200ml
- バニラエッセンス 少々
- グラニュー糖(キャラメリゼする場合) 大さじ1/2
- ---English---
- Serves: 2 Ramekins
- 2 Ramekins (3 1/2 in)
- 3 York of eggs
- A: 1 1/2 oz Granulated sugar
- A: 2 Tsp. Matcha
- 3/4 US cup Soy milk
- A pinch of Vanilla essence
- <Caramelization>
- 1/2 Tbsp. Granulated sugar
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 オーブンを170℃に予熱する。
- 3 ボールに卵黄、混ぜ合わせたAを入れて泡立て器でよく混ぜ合わせる。
- 4 豆乳を60℃くらいに温めてバニラエッセンスを加え、ボールに少しずつ加える。
- 5 混ぜ合わせた液を濾してココット皿に入れ、深めのバットにいれて半分くらいまで湯をいれる。
- 6 オーブンにいれて20分固まるまで焼き、粗熱を取り冷蔵庫で冷やす。
- 7 キャラメリゼする場合は、冷やしたブリュレにグラニュー糖をまぶし、バーナーで焼く。
- 8 <In English>
- 9 Preheat an oven to 338°F=170℃.
- 10 Put the york and the mixed ingredients A:, and mix well with a whisk.
- 11 Make the soy milk to warm to 140 °F=60℃.
- 12 Add the vanilla essence into the sou milk, and pour them into the bowl little by little.
- 13 Filter the mixed liquid, and pour the individual ramekins.
- 14 Place then in a baking tray, and pour in hot water until half of the tray.
- 15 Bake for 20 minutes until the custard is set. Refrigerate until cool.
-
16
Optional:
Sprinkle the granulated sugar on top, and burn the surfaces with gas burner.
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