黒ごまクッキー / Sesame Cookies レシピ・作り方

黒ごまクッキー / Sesame Cookies
  • 1時間以上
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
ドロップタイプで簡単に作れる、黒ごまたっぷりのクッキーです。Easy to make, drop the dough.

材料(20個人分)

  • 黒すりごま 20g
  • バター 80g
  • 砂糖 40g
  • 1個
  • A)薄力粉 120g
  • A)ベーキングパウダー 小さじ1/2
  • ---English---
  • Serves: 20 pieces
  • 0.7 oz Ground sesame seeds
  • 2.8 oz butter
  • 1 1/2oz Suger
  • 1 Egg
  • A: 4.2 oz All purpose flour
  • A: 1/2 Tsp. Baking powder

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 バターと卵を冷蔵庫から出し、室温に戻しておく。(30分以上。)
  3. 3 オーブンを180℃に予熱する。
  4. 4 Aを合わせてふるい、黒すりごまを加えて混ぜ合わせる。
  5. 5 ボールにバターをいれて泡立て器(またはハンドミキサー)でクリーム状になるまで混ぜ、砂糖を加えて白っぽくなるまですり合わせる。卵を少しずつ加え、その都度よく混ぜ合わせる。
  6. 6 粉と黒ゴマを混ぜ合わせたものを、ボールに2回に分けていれ、ゴムベラでさっくりと混ぜ合わせ、生地をまとめる。
  7. 7 オーブン皿にクッキングシートをしき、生地をスプーンですくってのせる。オーブンで15~20分焼く。
  8. 8 <In English>
  9. 9 Take the butter and egg from a refrigerator 30 minutes prior to cooking to soften.
  10. 10 Preheat oven to 356°F=180℃.
  11. 11 Shift the ingredients A:, and add the ground sesame seeds and mix.
  12. 12 Place the butter in a bowl, and beat with a whisk (or electric hand mixer) until creamy.
  13. 13 Add the sugar in the bowl, and mix until the mixture becomes a very light yellow.
  14. 14 Add the beaten egg in the bowl little by little, mix well.
  15. 15 Add flours for twice, mix lightly with a spatula until the mixture just comes together.
  16. 16 Place a non-stick baking paper on a baking tray, put the dough with a spoon.
  17. 17 Bake for 15-20 minutes.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 A lot of sesame seeds, Japanese style cookies.

  • レシピID:1460015328
  • 公開日:2017/01/25

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
その他のクッキー
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

つくったよレポート(0件)

  • つくったよレポートはありません