黒ごまクッキー / Sesame Cookies レシピ・作り方
材料(20個人分)
- 黒すりごま 20g
- バター 80g
- 砂糖 40g
- 卵 1個
- A)薄力粉 120g
- A)ベーキングパウダー 小さじ1/2
- ---English---
- Serves: 20 pieces
- 0.7 oz Ground sesame seeds
- 2.8 oz butter
- 1 1/2oz Suger
- 1 Egg
- A: 4.2 oz All purpose flour
- A: 1/2 Tsp. Baking powder
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 バターと卵を冷蔵庫から出し、室温に戻しておく。(30分以上。)
- 3 オーブンを180℃に予熱する。
- 4 Aを合わせてふるい、黒すりごまを加えて混ぜ合わせる。
- 5 ボールにバターをいれて泡立て器(またはハンドミキサー)でクリーム状になるまで混ぜ、砂糖を加えて白っぽくなるまですり合わせる。卵を少しずつ加え、その都度よく混ぜ合わせる。
- 6 粉と黒ゴマを混ぜ合わせたものを、ボールに2回に分けていれ、ゴムベラでさっくりと混ぜ合わせ、生地をまとめる。
- 7 オーブン皿にクッキングシートをしき、生地をスプーンですくってのせる。オーブンで15~20分焼く。
- 8 <In English>
- 9 Take the butter and egg from a refrigerator 30 minutes prior to cooking to soften.
- 10 Preheat oven to 356°F=180℃.
- 11 Shift the ingredients A:, and add the ground sesame seeds and mix.
- 12 Place the butter in a bowl, and beat with a whisk (or electric hand mixer) until creamy.
- 13 Add the sugar in the bowl, and mix until the mixture becomes a very light yellow.
- 14 Add the beaten egg in the bowl little by little, mix well.
- 15 Add flours for twice, mix lightly with a spatula until the mixture just comes together.
- 16 Place a non-stick baking paper on a baking tray, put the dough with a spoon.
- 17 Bake for 15-20 minutes.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 A lot of sesame seeds, Japanese style cookies.
- レシピID:1460015328
- 公開日:2017/01/25
楽天レシピのレシピ
関連情報
- カテゴリ
- その他のクッキー
レポートを送る
0 件
つくったよレポート(0件)
- つくったよレポートはありません